Jump to content
christiie89

Angst for sykdom

Recommended Posts

christiie89
Posted (edited)

Jeg har i mange uker vært redd for at det er noe galt med hjertet mitt. Så har vært hos legevakt fastlege og tatt EKG som var fin, men viste ganske rask hjerterytme begge gangene. Og jeg ble henvist til 24 timers EKG og den var også fin. 

Men nå har jeg blitt redd for Lang QT-tid syndrom. Veit den er sjelden og arvelig, eller at man kan få det pga medisiner man bruner. Som regel vises det på EKG om man har forlenget QT-tid. Og jeg har skjønt at hvis man tar EKG og man ser på den at man har forlenget QT-tid så kan man ha lang QT-tid syndrom og kan få en rytmeforstyrrelse som heter Torsade de points som er ganske alvorlig og da vil man besvime eller i værste fall få hjertestans. Men har lest at det finnes noen som har Lang QT-tid syndrom og har helt normal QT-tid. 

Og har også lest at det er noen som er asymptomatisk mutasjonsbærer og har normal QT-tid, og hva betyr dette? 

Så det jeg lurer på er om man kan få rytmeforstyrrelsen Torsade de points som medfører besvimelse og evt hjertestans hvis man har helt normal QT-tid som vises på EKG?

Edited by christiie89

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

ISW

Ikke for å være slem eller overlegen, men her har du «valgt» noe å være redd for som du ikke skjønner så mye av. 

Det som er relevant, er hvor lang den faktiske QT-tiden (den ikke korrigerte) er. Ikke hvilke gener du eventuelt skulle være bærer av eller om du får litt høyere korrigert QT-tid med raskere puls (det gjør alle). Torsades de pointes (som for øvrig sjelden fører til død og som så godt som alltid går over etter noen få sekunder) krever en meget grovt forlenget QT-tid, gjerne over 600 millisekunder. Det skjer omtrent bare ved massive overdoser av antiarytmika eller psykofarmaka, i kombinasjon med en allerede forlenget QT-tid. 

Hvis du har tatt et EKG som viser normal QT-tid, er det bare å finne et nytt tema å være redd for i stedet :) QT-tiden blir ikke bare plutselig lang uten at hjertet skades. For å få Torsades de pointes må det helt spesifikke endringer til i kalium- og kalsiumstrømmene i hjertecellene for å trigge det som kalles tidlige etterdepolariseringer. Dette er ikke et tema for deg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...