Jump to content
Sign in to follow this  
AnonymBruker

Overser vi for lett...

Recommended Posts

AnonymBruker

Overser vi for lett den psykiske komponent eller kanskje medfølgende psykisk lidelse til flere sykdommer eller kanskje spesielt når flere sykdomstilstander opptrer hos en person samtidig eller vekslende over lang tid.? Jeg mener langt i fra at noen skal umyndiggjort og kan aldri være mål for noen behsnfling ,men kanskje mer ressurser trengs.

Jeg tenkte på dette i forbindelse med at jeg mistet mine nærmeste for ikke så lang tid siden med kort mellomrom.Som jeg oppfattet dem var de begge veldig syke både somatisk og psykisk. Vanskelig å ha noe objektivt syn på annet menneske synes jeg og spesielt nærstående. Derfor er man jo så prisgitt ekspertisen når alt kommer til alt men det betyr jo ikke at man ønsker at sine nærmeste skal utsettes fir noe urett av noe slag. Så dette er svært komplisert også fordi man kanskje mangler kunnskap på mange lidelser og sykdommer. Jeg tror den hva skal jeg kalle det " den psykiske komponent" er veldig undervurdert og at mye av pasienten å egne ressurser ligger her. Jeg mener støtteterapi kanskje kunne vært forsket mer i. Men selvfølgelig hva som kommer av hva er kanskje vanskelig å si. 

Hva tror dere. Bare tanker jeg har gjort meg den seneste tiden.

Anonymkode: 264e4...49d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg også forstår at alt må ha med alvorlighetsgrad å gjøre men allikevel føler jeg at jeg er det noe som liksom overser på en måte som samfunn og kanskje samfunnsmedisin uten at jeg har erfaring og kunnskap annet enn som pasient selv.

Anonymkode: 264e4...49d

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Ovenstående virker kanskje som ufølende ord men jeg kan forsikre alle som leser at jeg også føler bare ubeskrivelig smerte ved mine tap jeg også. Men jeg kan ikke fri meg fra tanken om at ting kan gjøres på dette feltet av helse. At ting kan bli bedre.

Anonymkode: 264e4...49d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...