Gå til innhold

- Det er en guttekrise i den vestlige verden


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

– Velferdsstaten er blitt et alternativ til en mann for mange mødre.

Det sier mannsaktivist og forsker Warren Farrell.

Warren Ferrell er feministen som ble fryst ut av bevegelsen på åttittallet da han begynte å snakke om hvordan verden så ut fra gutter og menns perspektiv. 

Ved de fleste samlivsbrudd tar kvinnen barna med seg. Menn kan ende opp med minimal kontakt med barna, men likevel med store krav om forsørgerbidrag. Warren mener flere mødre må spørre seg om det er til barnas beste om mor begrenser barnas kontakt med far.

– Enhver mor eller far som ikke tar utgangspunkt i barnets beste, oppfører seg umodent og knapt som voksne i det hele tatt. Å få barn er å innta en ny rolle, der man setter seg selv lavere enn barnets beste.

Mange av barna, og særlig guttene som strever, vokser opp uten far, sier Warren. Fedre tilfører noe annet enn mødre i barnas oppvokst: tydeligere grenser, disiplin og lekenhet.

– Selv om det fedre gjør er helt essensielt for barnas mentale og sosiale utvikling, vil de fleste menn ha vansker med å argumentere for sin egen viktighet, nettopp fordi de ikke er vant til å sette ord på det. Men det må de lære. For kvinner kan ikke høre det menn ikke sier.

https://www.aftenposten.no/kultur/i/zGzaK9/naa-vil-mannsgrupper-kjempe-de-fraskilte-fedrenes-kamp

Anonymkode: db203...19b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gargamel

Bra noen står på, men det kommer nok snart kronikker hvor noen argumenterer for at andre ting er viktigere, at menn egentlig ikke er opptatt av å få omsorg, Ovenfra-og-ned forklaringer på hvorfor det er helt umulig å gjøre noe, og ikke minst at menn som kjemper for sin sak er bitre og uattraktive. Nøyaktig  samme type argumenter som kvinnebevegelsen ble møtt med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...