Gå til innhold

Finansiering DPS


AJP

Anbefalte innlegg

Kanskje et spørsmål litt på siden av hovedfokuset i forumet men jeg har lurt på hvordan DPS'ene finansieres? Får de et fast beløp eller får de betalt per pasient? Dersom de får betalt per pasient går det på antall timer eller er det et fast beløp? Har det noe å si om pasienten blir bedre eller ikke for betalingen?

Noen som vet noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er en blandet finansiering av et fast beløp og såkalt innsatsstyrt finansiering. Den faste finansieringen skjer ved at staten bevilger penger som går til de fire RHF. Fordelingen skjer etter den såkalte Magnussenmodellen. https://www.regjeringen.no/globalassets/upload/hod/sykehus/magnussen-utvalget-presentasjon.pdf

Så fordeler RHFene disse pengene igjen på sine HF - ofte etter samme modell. Hvert HF fordeler så pengene på sine sykehus og DPS.

Den innsatsstyrte delen finansieres av Helfo. https://no.wikipedia.org/wiki/Helfo  Det er ulike takster for ulike arbeidsoppgaver. F.eks. gir en førstegangskonsultasjon med diagnostisk utredning et firesifret beløp. En vanlig poliklinisk konsultasjon gir noen hundre kroner. En telefonkonsultasjon eller en reseptskriving uten konsultasjon gir ca 50 kroner.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...