Jump to content
Sign in to follow this  
AnonymBruker

Har du gått til privat psykolog før?

Recommended Posts

AnonymBruker

Hvordan var det? Var det annerledes enn dps? Bedre eller verre?

Anonymkode: 7d757...630

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Helprivat eller privat med avtale? Jeg har tidligere gått til privatpraktiserende med avtale. Min erfaring var god, men jeg har aldri vært på dps så vanskelig å sammenligne. 

Anonymkode: 09c29...4f2

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Vanskelig å generalisere med bedre/verre her. Det handler noe om hvem du kommer til, enten det er privat behandler eller DPS.
 

En fordel ved DPS er at behandler kan rådføre seg med andre, og det er muligens mer struktur i behandlingen. Går man privat til en med driftsavtale, er man sikret å komme til en psykologspesialist, det er ikke gitt på DPS. Det er større sjanse for kontinuitet ved langtidsterapi utenfor DPS, da det i hvert fall på enkelte DPS er en del utskiftinger på personell. 

Anonymkode: 9a71e...61d

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glitter

Der blir nok mest subjektive meninger og opplevelser rundt hva som er best av privat eller offentlig. Noen objektiv sannhet vil være vanskelig å oppdrive da det har så mye med kjemi og problemstilling å gjøre. 

Hvis de feks prøver å måle hvem som har best resultater ut av de private og de på DPS så må man jo ta høyde for at mange av de som går privat har fått avslag på dps fordi de ikke ble ansett som syke nok. Derfor er kanskje mange av pasientene som går privat lettere å behandle enn de som går på dps. Så der vil det jo komme skjevt ut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eva Sofie

Jeg var egentlig lovet terapi på DPS i lang tid fremover ifølge min siste behandler (var før pakkeforløpet ble rullet inn), men jeg valgte å slutte da jeg fikk avslag på bytte av behandler. Den største forskjellen slik jeg ser det hos min terapeut som er privat med offentlig driftstøtte, er at terapitimen varer i én klokketime og ikke i kun 45 minutter som på DPS. Min terapeut jobber fortsatt i et team og ikke alene, så han har mulighet til å rådføre seg med andre. Han er mer spesialisert enn det en terapeut ved et DPS i mange tilfeller ville ha vært.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...