Jump to content
Sign in to follow this  
AJP

Angst for negative konsekvenser av at noe blir skittent.

Recommended Posts

AJP

Sliter mye med det en vel kan kalle tvangssymptomer som går på vasking og renslighet. Først var det fordi jeg engstet meg for smittsomme sykdommer, nå engster meg meg for om ting blir skitne også. Tenker at kanskje det vil få uante negative konsekvenser ("straffe seg") om noe blir skittent og jeg ikke ordner opp i det med en gang. Det jeg tror jeg egentlig engster meg for er vel at tankene om det og at jeg må ordne det skal plage meg helt til jeg ordner opp i det og da er det like greit å gjøre det med en gang før jeg sprer det skitne mer utover og det blir enda mer å ordne opp i.

Noen som har tips til strategier for mestring? Finner hele tiden nye ting å engste meg for, ting som gjør at jeg lager regler om hva jeg ikke må gjøre. Hva kan jeg fortelle meg selv i slike situasjoner som når jeg f.eks. går med svette sokker på gulvet og tenker at det da blir skittent fordi det kommer svette på det og jeg må vaske for ellers kan det få negative konsekvenser og blir bare enda mer å vaske om jeg tråkker det utover mer... Eller om det detter hud - og andre partikler ut av sengen når jeg rer den opp og det da blir skittent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Har du OCD? Har du prøvd OCD -team? 

Anonymkode: 44160...8af

Share this post


Link to post
Share on other sites
AJP

Har diagnosen OCD og har forsøkt OCD-teamet, men fikk ikke så mye ut av det. De fokuserte på behandling av symptomene, så det gikk ut på å lage en liste over ting tvangshandlinger også utfordre seg selv på å sette seg i situasjoner som provoserer dem og la være og utfordre dem. Hjalp litt i et par uker, men ganske raskt så snek symptomene gradvis seg tilbake igjen. Synes ikke jeg fikk noen gode strateger for å takle opplevelser var usikkerhet, tvil og engstelse utover dette.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...