Gå til innhold

Dårlige faktasjekkinger. Hvem faktasjekker faktasjekkerne? Og hvem skal faktasjekke de som faktasjekker faktasjekkerne etc. Hmm


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

https://www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/faktisk-nei-norge-bruker-ikke-800-milliarder-kroner-pa-bistand-1.1656987

Her er det altså en påstand "hvordan kan Norge sende 800 milliarder i bistand" som skal faktasjekkes, av en eller annen grunn.

Faktasjekkeren undersøker så påstanden:

Hvis vi summerer opp pengebruken fra 1960 til 2018, og legger til de budsjetterte tallene for 2019 og 2020, får vi en sum på 677 milliarder kroner. Dette er også mindre enn den omtalte summen på 800 milliarder, men tallet ville nok vært høyere enn 800 milliarder dersom samtlige summer ble inflasjonsjustert og regnet om i 2020-kroner.

Så, inflasjonsjustert (som er den naturlige/standard måten å sammenligne tall for forskjellige år på) viser tallene at vi har sent over 800 milliarder i bistand. Mens påstanden var at vi har sent 800 milliarder. Wow.

Så... dette er jo dermed faktisk helt korrekt, ifølge dataen til faktasjekkeren. Men får merkelappen Faktisk helt feil ?

 

Stoler du på faktasjekkings-eliten i mediene, eller tror du de kan la seg farge av personlig bias og ende opp med å spre fake news selv om intensjonene sikkert er gode? Kjør debatt !

Anonymkode: 7658a...e7d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg tror pressen er ensrettet. jfr "i journalistenes storting har FRP ingen representanter" undersøkelsen som ble gjort for ett par år siden viste det.

 

Journalistene har på samme måte som mange sosiologer og kriminologer og andre samfunnsforskere oftest har sosialistiske eller liberale verdier. Dette preger selvfølgelig forskningen og journalistikken. Det er alle felt som har mye rom for personlig tolkning og preferanser.

Anonymkode: bfee9...740

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...