Gå til innhold

FHI og Helsedirektoratet


påskelilje

Anbefalte innlegg

Kan noen forklare meg forskjellen på disse to? Begge to har jo dyktige fagfolk innen helse, og begge to gir råd til politikere og befolkning, gjennomfører undersøkelser og har statistikk som brukes som underlag for vurderinger og tiltak, ikke sant?

Går litt i surr her 😄

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

1 time siden, påskelilje skrev:

Kan noen forklare meg forskjellen på disse to?

Helsedir. er først og fremst et myndighetsorgan, FHI er først og fremste et fagorgan. Direktoratet skal iverksette helsetiltak som vedtas av politikerne. FHI blir ikke like berørt av politiske svingninger (hvis vi ser bort fra at det selvfølgelig har stor betydning for virksomheten deres om de får kutt eller økning i bevilgninger). 

Men siden begge har store oppgaver innenfor rådgivning, og det er veldig synlig om dagen, kommer forskjellene litt i bakgrunnen. Jeg er ikke sikker på om direktoratet gjennomfører egne undersøkelser. I så fall vil jeg tro de er mer rettet mot lokale norske forhold og har fokus på (rask) kartlegging framfor forskningsresultater. FHI driver forskning i videre (og tidkrevende) forstand. De forvalter dessuten mange av de landsomfattende helseregistrene. 

Med forbehold om at jeg har forstått det riktig. Hvis du vil bli ytteligere forvirret, kan du lese her: 😄https://helsenorge.no/samarbeidspartnere

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...