Gå til innhold

Rolex


Worrisome Plenty

Anbefalte innlegg

Worrisome Plenty

Har du lyst på en Rolex? Da må du ut med mye penger. En klokke som koster 70000,- i butikk, koster minst 100000.- "brukt". Rolex lager færre klokker en folk vil kjøpe. Så det er billigere i butikk en å kjøpe brukt. Så hvorfor kjøper ikke folk ny Rolex? Fordi de får ikke lov. Du kan ikke logge på en nettside å bestille en Rolex klokke. Det er kanskje bra, for en amatør kunne blitt lurt og kjøpt en falsk en som det florerer av. Alt fra billig juggel, til nesten nøyaktige kopier av mange menns drømmeklokke. Men tilbake til det med å få lov til å kjøpe en. I Norge finnes det kanskje 5 urmakere som er Autoriserte forhandlere av Rolex ur. Disse har så og si ingen klokker på lager. I stedet for å sette alle som vil på venteliste, settes bare de opp som har brukt mye penger i butikken på å kjøpe andre ur. I noen tilfeller ur de ikke engang har lyst på, bare for å bli godtatt til å stå på en venteliste for å kjøpe seg en drømmeklokke ofte over 1 år før man får klokken.

Dette fører naturligvis med seg en masse spekulanter. Så de som har handlet mange klokker kan bestille klokker for 80 000,- +++++ kroner og så gå å selge den for finn for opptil det dobbelte "brukt" dagen etterpå. På finn trenger man jo ikke engang oppgi sitt fulle navn i annonsen, og slik sett ikke bli "tatt" og bannlyst fra å handle klokker.

 

Så hva gjør en Rolex klokke så dyr? Du får jo klokker på nille til 90 kroner? Vel det er ikke helt samme kvalitet. Rolex er ekte sveitsisk mekaniske ur. Altså det er ikke ett batteri som sitter i denne klokken, det er ett nitidig fremforsket mekanisk urverk som holder i mange år (med kostbare servicer), og klokker som ble solgt på 70 tallet er mye mer verdt i dag enn på 70 tallet. Spesielt hvis de har dykkerhistorie for eksempel fra nord- sjøen. En Rolex er en vakker ting. Jeg skulle gjerne eid en, men det blir nok ikke med det første. Så populært investeringsobjekt har Rolex blitt att kinesiske familier går sammen inn med alle kredittkortene sine og kjøper en klokke de eier sammen. Så hvorfor ikke bare lage flere? Kanskje det ville bli mindre eksklusivt, og markedet ville kollapset. For det koster ikke stort mer å lage en automatisk Rolex enn det koster å lage en automatisk Certina? Fra samme land til en brøkdel av prisen? Gjør det vel?

 

 

Endret av Worrisome Plenty
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Min mann fikk en Rolex av jobben. Det får alle ansatte i bedriften når de har jobbet et visst antall år. 

Anonymkode: 638ad...b92

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Worrisome Plenty
15 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Min mann fikk en Rolex av jobben. Det får alle ansatte i bedriften når de har jobbet et visst antall år. 

Anonymkode: 638ad...b92

Det var ikke verst. Tipper han har en grei jobb :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...