Gå til innhold

United States of Norway


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Det er større polarisering av samfunnet enn noensinne, og folk virker sprike veldig i hva de ønsker for landet i fremtiden. Jeg tror det er en konsekvens av sosiale medier bla.a, som gir folk "bekreftelse" på at sine ideer er de riktige og en får ikke særlig med motstemmer for de bare blocker en mens en fortsetter i ekko kammeret sitt. Isteden for å kreve at alle skal følge samme mal, kanskje folk heller ville blitt mer lykkelige om de hadde muligheten til å flytte til en Norsk Stat, hvor deres politikk hadde større innflytelse på politikken enn den har når alle følger samme lover i landet.

Mange grupper har så sterkt ønske om ekstreme endringer i samfunnet, at det tærer på og holder oss tilbake. Hvordan skal en kommunist, og en som ønsker å avskaffe politiet fordi de er rasister, og en som foretrekker lov og orden og strenge straffer for lovbrytere og like muligheter ikke like utfall, kunne klare å enes om en politikk som alle 3 kan leve med ?

Det vil også kunne hentes en positiv effekt gjennom at med "konkurranse" om borgere vil statene som klarer å effektivisere byråkratiet sitt mer enn de andre, få økt befolkning da de kan gi bedre tjenester eller lavere skatter for borgerne, mens de som ikke klarer det vil få befolkningsreduksjon, det vil bli markedskrefter som har ført til stor effektivisering i det private næringsliv som det offentlige ikke har fått opplevd samme fordel av. Som fører til at nordmenn blir mye fattigere i praksis enn de ellers ville vært.

Når en lager nye staten kan en også ta lærdom av tabber utført i USA med deres system. Man må passe på at det ikke blir et "race to the bottom" hvor alle stater hele tiden underbyr alle andre stater angående skatter på bedrifter f.eks, fordi du får et problem med at alle stater vil heller ha bedriften og at bedriften betaler 1 krone skatt enn at bedriften velger en annen stat, noen ting må være "føderale" lover som alle må følge. Andre "ekstrenaliteter" må også håndteres føderalt så ikke en stat gjør noe som er til fordel for sin stat men hvor byrden direkte betales av andre stater istedenfor, en stat kunne f.eks si at alle pensjonister må flytte ut av staten når de blir pensjonister, så slipper hele staten pensjonsutgifter f.eks, det er masse slikt som må ordnes men føler at det bør være overkommelig å regulere det meste av slike problemområder.

Var bare noe jeg tenkte på i farten, synes utviklingen i samfunnet er litt skremmende, med tribalisering, polarisering og identitetspolitikk over alt, føler som en går tilbake til skumle tider fra fortiden, og virker ikke som noen sier noe om problemet eller løsninger, men jeg er ikke veldig smart så sikkert noen der ute som har bedre forslag eller innspill.

Så gjerne del dine tanker om denne løsningen eller andre løsninger du tenker på. Kanskje vi sammen kan redde Rikets Fremtid :)

Anonymkode: fb53c...c24

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...