Gå til innhold

Pinnekjøtt med best før dato


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Vi har pinnekjøtt i fryseren som har best før dato 5.9.2020. Mannen mener at vi kan koke det rundt jul/ nyttår i dette året. Jeg mener at det er for lang tid etter best før dato og at det bør kokes nå om vi skal bruke det. Vet noen hva som er rett i denne sammenheng? 

Anonymkode: 83212...cf0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

17 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vi har pinnekjøtt i fryseren som har best før dato 5.9.2020. Mannen mener at vi kan koke det rundt jul/ nyttår i dette året. Jeg mener at det er for lang tid etter best før dato og at det bør kokes nå om vi skal bruke det. Vet noen hva som er rett i denne sammenheng? 

Anonymkode: 83212...cf0

Det er vel røkt i tillegg til at det er frosset? Da holder det leeeeenge. Ingen fare med å lage det til jul. :) Vi spiste tidligere i år hjortekjøtt (jada, det er ikke i nærheten så fett som sau, men ble jo ikke tørket/røkt først) som hadde ligget frosset i 6,5 år - ingen usmak på det i det hele tatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Lillemus skrev:

Det er vel røkt i tillegg til at det er frosset? Da holder det leeeeenge. Ingen fare med å lage det til jul. :) Vi spiste tidligere i år hjortekjøtt (jada, det er ikke i nærheten så fett som sau, men ble jo ikke tørket/røkt først) som hadde ligget frosset i 6,5 år - ingen usmak på det i det hele tatt.

Takk for svar. En av pakkene er røkt og to av de er saltet.  Men da holder det mest sannsynlig fram til jul uten problem siden det er røkt / eller saltet. 

Anonymkode: 83212...cf0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Takk for svar. En av pakkene er røkt og to av de er saltet.  Men da holder det mest sannsynlig fram til jul uten problem siden det er røkt / eller saltet. 

Anonymkode: 83212...cf0

Null problem. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går helt fint.

Selv i romtemperatur har pinnekjøtt nesten ubegrenset holdbarhet (bortsett fra at fettet kan harskne litt). Det er omtrent umulig å få bakterievekst i så speket mat. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...