Gå til innhold

Sende arbeidstaker hjem på dagen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei!

Sjefen vår på jobb har sagt opp en person som nylig startet, der personen måtte gå på dagen.

I kontrakt er det 14 dagers oppsigelsestid, og opplæringstid.

Personen var ikke flink til å jobbe i det hele tatt, sto bare å så på andre som jobbet og pratet for det meste. Andre jobbet saktere da det ble prat hele tiden. Lurte seg mye unna. Og var bare ikke interessert! Jobben er avhengig av at alle læres opp før sommersesong. Første uka måtte personen til lege en morgen, for å sjekke vitaminer. Ble da hjemme resten av dagen pga legen hadde sagt personen måtte ta jerntabletter. Og en annen dag måtte personen i et møte et par timer.

Sjefen ville ta et møte med personen etter denne uka pga klager fra oss andre, samt det han hadde sett selv. Da kom det fram at personen hadde funnet annen jobb, derav møtet.personen har da jobbet en uke her. 

Sjefen sa at det passet greit, og at det var like greit å gå - og kanskje starte den andre jobben tidligere. Da slapp han og ta opp alt det negative. Og også greit for vår del, slik at vi får inn noen andre som vi kan lære opp før det smeller her. Vi plages allerede med at vi ikke får inn folk med erfaring, og vi ligger etter på alt,  så opplæringen er viktig snarest!
Personen dro for å høre om den andre jobben, men fikk ikke starte tidligere. 
Nå vil personen til oss for å jobbe i to uker oppsigelsestid. Men vi trenger jo å ta inn noen andre, dette kan ødelegge en del for oss. 
Er det slik at personen bare kan komme tilbake å jobbe? Når prøvetiden/opplæringstiden gikk så dårlig og i tillegg at personen fant seg annen jobb som ødelegger for videre opplæring? Har jo ikke bruk for denne personen nå i det hele tatt, vi må ha inn en annen! Så hvis personen kommer tilbake blir det ingenting å gjøre for den.

er reglene sånn at h*n må tilbake? 

Anonymkode: d7456...9a5

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fionys

Hvis oppsigelsestida er 14 dager så har han den tida hvis han ikke har gjort en annen avtale med sjefen. Vil ikke tro at sjefen deres ber han om å gå på dagen hvis han ikke har veldig gode grunner. 

Hvilken type jobb er dette? 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
ISW
Skrevet (endret)

Vel.

Spørsmålet er om arbeidstaker er bundet av sitt ønske om å gå på dagen (som arbeidsgiver aksepterte). Så lenge det er avtalt mener jeg det ikke er noen retrettmulighet for arbeidstaker for dette.

Spørsmålet blir da hvordan dette er dokumentert.

Endret av ISW
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Opprett ny...