Gå til innhold

Motvilje mot bruk av ivermectin mot coronavirus, er det kravet om profitt i big pharma som styrer?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

https://covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2020/11/FLCCC-Ivermectin-in-the-prophylaxis-and-treatment-of-COVID-19.pdf

Legemiddelet ivermectin, som blant annet brukes mot alvorlig skabb, kan være effektivt mot både sykdom og smitte av korona, likevel blir det brukt i liten grad. Ivermectin er et av de absolutt tryggeste legemidlene vi har. Det har vært på markedet i nesten 40 år, og nesten fire milliarder doser er administrert.

Dersom Ivermectin hadde blitt godkjent som legemiddel for behandling av covid19 hadde ingen av korona vaksinene fått nødgodkjenning. Det er en forutsetning for å få en slik godkjenning, at det ikke finnes annet godkjent legemiddel. Da er det jo et nærliggende spørsmål om legemiddelfirmaene gjorde sitt for å skape mest mulig usikkerhet rundt denne medisinen. For nødgodkjente vaksiner må vel gi mye mer penger i kassa?

 

Anonymkode: a96c5...bb6

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Leger oppgitt over ensidig fokus på vaksiner: Mener omstridt medisin kunne bremset covid-19

I dag finnes det over 20 såkalte randomiserte, kontrollerte studier på bruken av ivermectin mot covid-19. Dette betyr at studien deler en gruppe mennesker tilfeldig inn i to eller flere grupper, behandler disse forskjellig og sammenligner resultatet. Disse mener Vinjevoll viser stor effekt på både smitte og sykdomsforløp, hele 80 prosent reduksjon i dødelighet.

– Dette er blitt så politisert at det ikke handler om vitenskap lenger. Det er andre krefter som hindrer at dette blir vurdert seriøst. Vi føler oss litt motløse, sier overlege Eivind Hustad Vinjevoll.

En annen som har engasjert seg i debatten om ivermectin, er legen Anders Bugge.

– Hvis ivermectin er så effektivt, hvorfor er det så stor motstand mot det?

– Leger er ikke en enhetlig gruppe. Noen er puritanere som ikke vil ta risiko. De ønsker å få alt servert i en kjempestor studie som løser alt. Så har du de som er mer proaktive og tør å prøve noe nytt.

Både Eivind Hustad Vinjevoll og Anders Bugge er opptatt av å understreke at de ikke er motstandere av koronavaksinene. De tror at ivermectin kan bli sett på som en konkurrent til vaksinene, og at dette står i veien for utstrakt bruk av medisinen. Ivermectin er et generisk legemiddel. Dette vil si at patentet er utløpt, slik at ingen legemiddelfirmaer har enerett på å selge ivermectin, og det kan lages kopier. Dermed finnes ikke samme muligheter for profitt som for nye medisiner eller vaksiner.

Vinjevoll er på sin side ikke nådig i kritikken av Legemiddelverket, som han mener lener seg i for stor grad på anbefalingene fra WHO. Vinjevoll og Frontline covid-19 ciritcal care alliance anbefalte å bruke steroider i behandlingen av covid-19 allerede i mars 2020, mot rådene fra WHO. WHO begynte imidlertid å anbefale steroider i behandlingen i september samme år. Nå mener Vinjevoll at også ivermectin overses i Norge fordi man stoler for mye på WHO.

 

Anonymkode: a96c5...bb6

Lenke til innlegg
Del på andre sider
ISW

Jeg har ikke lest studiene, men lukter litt det samme av dette som av hydroksyklorokin. Ingen av disse medisinene har en virkemåte som skal ha noen som helst effekt mot virus. Så har man kanskje ved en tilfeldighet sett effekt hos noen pasienter, men senere undersøkelser greier ikke å påvise effekt. 

Jeg må si at jeg stoler på WHO sine konklusjoner fram til jeg har grunn til det motsatte.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...