Gå til innhold

Tankespinn ord/setninger


Runar90

Anbefalte innlegg

Hei! Første gang jeg skriver her. Jeg har slitt med angst i over 20 år. Også slitt med alkoholmisbruk og spillavhengighet. Ikke drukket på 3 mnd nå. Jeg hadde en alvorlig autoimmun blodsykdom i hele barndommen.

Den har kommet til å prege meg helt til den dag idag. Idag er jeg 47 år. Jeg har to eldre søsken. Pga at jeg var så syk så ble jeg veldig overbeskyttet av mine foreldre, særlig min mor. Har liksom vært vant til å få alt servert i hendene hvis dere skjønner...

T.o.m i voksen alder behandlet min mor meg noen ganger som om jeg fortsatt var 10 år...Måtte sende melding når jeg kom hjem etter å ha vært ute bare f.e.k.s....

I aug 2019 gikk min mor plutselig bort. Har en 5 år gammel datter. Forholdet med moren endte i okt 2020. Jeg flyttet for meg selv. Jobbet 12 år som konduktør i NSB fra 1998 til 2010. Da fikk jeg sparken (!). Egentlig "bare" pga ev flere småsaker...

Etter det har jeg bare jobbet snaue to år på Coop Prix. Først arb.praksis via NAV. Deretter fikk jeg ekstravakter osv. Så døde min mor, og jeg fikk ikke mere vakter der. Etter d har jeg ikke gjort noen verdens ting! Sittet hjemme bare. Så kom pandemien osv...Tiden etter jeg flyttet for meg selv har bare blitt værre og værre. Går på Cipralex 20 mg per dag. Før fikk jeg Imovane, men etter aug 2021 sa legen stopp. 

Men jeg har vært på legevakta 4-5 ganger med voldsom angst og panikk. Da har jeg fått minstepakke (10st) imovane. Har alltid tatt mere enn dosering. Noen ganger 3-4 st 7,5 mg...

Aller aller værst er det etter voldsomme fylleperioder. Drakk da sånn omtrent 6-10 dager på rad med blackout, og VOLDSOM angst og nerveproblemer. Grunnen til at jeg drakk flere dager på rad er at jeg MÅTTE "reparere" dagen derpå. 3-4 ganger har jeg havnet på Ahus, og da sendt hjem dagen derpå med 10 Imovane...I mellom fyllekulene har jeg tatt Antabus. Da kan man ikke drikke.

Har kun en kort periode gått på Sobril og Vival. Vil helst ikke ha det. Blir som å tisse i buksa liksom...

På torsdag (23/6) skal jeg ut i aktivitet for første gang på 3 år. Praksis på Coop Extra. Men svært rolig start. En gang i uken første 2 uker, så 2 ggr, så mere etterhvert, hvis alt går etter planen.

Med dette prosjektet får jeg gratis trening på Spenst! Har 20 kg overvekt og VET at trening og mosjon er god medisin mot angstplager. Hatt så mange "planer" med omlegging av kost og trening osv...Men etter noen uker har d sklidd ut...

Siste 2-3 dagene har angsten og panikken vært ekstrem 🥵 Masse fysiske symptomer. Men egentlig er d ikke det FYSISKE som er værst, men det PSYKISKE. Inni hodet. Har masse tvangstanker. Ikke de "klassiske", med f.e.k.s at man vil stikke moren sin med kniv eller lignende...Men jeg får masse ord og setninger som "spinner" avgårde inne i hodet...Kan også være sang som gnager inni hodet i dagesvis!

Redd for å bli gal. Redd for å totalt miste kontrollen! Livredd for å legge meg. For da kommer angsten og alle unkontrollerbare tanker i det jeg lukker øynene...Rykninger, svetter osv...Grusomt!!

Det "eneste" jeg har av medisin nå, bortsett fra Cipralex er Truxal 25 mg. Har kun tatt en st igår. Sovnet i 4.30 tiden, men sovnet av ren utmattelse med kraftig angst, uro og tankekjøret..

Er 25 mg for lite?? Vet ikke om jeg skal fortsette ikveld og ta en eller kanskje 2 st, eller ingen...

 

Vet jo at ingen dør av psykiske lidelser, men alikevel unner jeg ikke min værste fiende dette her!! Føler meg som ett psykisk vrak og mislykket!! Betalingsanmerkninger, høy gjeld (etter spillingen før), ingen jobb osv..

Tør ikke engang å sove borte pga dette her...😒😒😒

 

Er det noen som har noe lignende som meg??? Prøver å ignorere angsten og ikke la den styre osv...Men hallo?! Hvor lett er det...! Er det noen som har noen råd og tips hva jeg bør gjøre?? Hvilken medisin kan være bra?? Cipralex syns jeg fungerer dårlig for meg. Skal jeg fortsette med Truxal?? Andre medisiner jeg kan foreslå for fastlegen??

 

Hjelper litt å lese om andres problemer her inne 👍 Kan gjerne tenke meg å få en eller ett par venner fra her inne 🙂 Har ingen venner i det virkelige livet...

 

Ble langt dette her, men følte jeg måtte få det ut. Ingen å prate med om dette. Det er synd. Har forresten nesten aldri fått prof.hjelp (psykolog osv) før for angsten! Skal be om henv fra fastlegen!!

 

Håper på svar og reaksjoner 🙏🙂

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei. Skulle poste en ny tråd, men da kommer bare min forrige opp..🤔

Uansett: Er det noen som sliter med tankespinn og kraftig angst?? Trur jeg har en litt rar form for "tankespinn". Det kan f.e.k.s være bare enkeltord og setninger som dukker opp helt ufrivillig i hodet. Helt uten mål og mening...Det kan t.o.m være f.e.k.s ord som ikke passer sammen...Ekkelt. Og jo mer jeg tenker på det, jo mere kommer det og jo mere angstsymptomer får jeg 😒 Redd for å bli gal, miste kontrollen....Utrolig slitsomt. Er også plaget med mere "vanlig" angst med en hel haug av fysiske symptomer. Men er det flere enn meg som syns den PSYKISKE angsten og tankene osv inne i hodet, at det er værre enn den fysiske angsten med dens symptomer???? De fysiske symptomene kan du jo leve med, og ha en VISS kontroll på. Men det er værre med det psykiske, dvs det som er inne i hodet, med tankespinn og angst osv...🥵

 

Noen som kjenner seg igjen??

 

Endret av Runar90
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner meg ikke helt igjen i forhold til det å spinne på enkeltord. Men at det spinner i hodet kjenner jeg meg igjen i.

Du beskriver en hel rekke med utfordringer. Da tenker jeg at det ikke er rart at du har tankespinn og angst. 

Godt at du nå får arbeidsutprøving og trening. Høres også lurt ut å be om henvisning til psykolog. 

Kunne du også bedt om hjelp fra kommunens psykiske helse team. Slik som det fungerer her er de mer hands on og hjelper med hverdagen i tillegg til støttesamtaler.

Jeg synes det er rart at du får utskrevet Imovane når du har utfordringer med rus. Kan du heller få noe annet å sove på?

Jeg bruker også Truxal for å finne roen, men på kvelden tar jeg en litt høyere dose enn deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar Fru2020 🙏🙂 Akkurat ikveld er det litt bedre. En befriende følelse!! Fastlegen sluttet helt å skrive ut Imovane for snart 1 år siden. Det er legevakta som ved enkelt tilfeller har skrevet ut minstepakke med 10 st. Men det har bare vært som å pisse i buksa for min del. Har sovet riktignok, men de gangene jeg har fått det har jeg brukt opp 10 st i løpet av ca 4 dager. Og det siste året er det akkurat som om kroppen ikke har tålt det lengre. Får mye mere angst og symptomer, særlig mot slutten av de periodene med Imovane, og ett par dager etter jeg har gått tom.

Ikveld er det bedre enn på flere måneder nesten. Vet ikke om jeg engang TØR å håpe på at dette er takket være Truxalen...?! Har bare tatt Truxal før leggetid i 3-4 dager da. Så tviler på at det er den...Vet ikke. Men jeg ber til Gud om at ting kan bli bedre og bedre nå. For alle som har slitt, eller sliter med kraftig angst og andre psykiske lidelser, vet nok hva jeg snakker om. I de værste periodene er det nesten som om man ønsker man hadde kreft isteden..!

Men håper på stadig bedring fremover nå. Men som sagt: Det kommer ikke gratis. Må jobbe litt for det, og samtidig bli venn med angsten 😝👍

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde for første gangen idag å ta Truxal på dagtid...Blir nok bare før leggetid heretter...😱 Tung i hele kroppen, slapp og trøtt...

Flere som har det sånn med Truxal på dagtid??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Truxal har null effekt på meg. Kan like gjerne ta meg et kamferdrops 😄

Anonymkode: ac486...edb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...