Gå til innhold

Fleskepølse


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Har kjøpt fleskepølse fra gilde. Den kan brukes som pålegg, og må skjæres opp. Men det står ikke et ord på pakken eller nettet med bilde av den at den skal varmes. Jeg trodde det var valig at sånt måtte varmes. Er det da meningen den kun skal skjæres i skiver og spises kald? 

Anonymkode: ed9e4...d06

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

ISW

Hei,

Fleskepølse er laget i plasttarm og kokt i den. Det betyr at eventuelle bakterier og andre sykdomsfremkallende ting blir værende på utsiden av plasttarmen (og den skal du jo ikke spise). I slike tilfeller er ikke oppvarming nødvendig.

Men f.eks en pølse med naturtarm som skal spises med tarmen (f.eks. en wienerpølse) skal varmebehandles. Det samme gjelder produkter der tarmen er fjernet før pakking (som grillpølse). Men fleskepølse kan du trygt spise kald.

Fleskepølse egner seg dårlig for oppvarming, fordi fettet smelter og det blir ganske flytende.

Endret av ISW
Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker
ISW skrev (5 minutter siden):

Hei,

Fleskepølse er laget i plasttarm og kokt i den. Det betyr at eventuelle bakterier og andre sykdomsfremkallende ting blir værende på utsiden av plasttarmen (og den skal du jo ikke spise). I slike tilfeller er ikke oppvarming nødvendig.

Men f.eks en pølse med naturtarm som skal spises med tarmen (f.eks. en wienerpølse) skal varmebehandles. Det samme gjelder produkter der tarmen er fjernet før pakking (som grillpølse). Men fleskepølse kan du trygt spise kald.

Fleskepølse egner seg dårlig for oppvarming, fordi fettet smelter og det blir ganske flytende.

Takk for svar,:-) Da spiser vi det kaldt her. prøvde å steke litt av det men det ble jo bare smuldrete da. 

Anonymkode: ed9e4...d06

Lenke til innlegg
Del på andre sider
ISW
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Takk for svar,:-) Da spiser vi det kaldt her. prøvde å steke litt av det men det ble jo bare smuldrete da. 

Anonymkode: ed9e4...d06

Bare hyggelig! For mange år siden jobbet jeg i matvareindustrien og husker dette :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...