Gå til innhold

Gi meg en link til en oppskrift


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Fru2020 skrev (1 time siden):

Har du en link til noe jeg kan servere?

Hvor mange blir dere, og hva slags måltid er det - middag eller noe litt mindre ambisiøst? 

Jeg liker retter jeg kan ha i stekeovnen, men antall personer har jo litt å si for hva som egner seg. Fiskesuppe og hvitløksbrød har jeg også servert ofte. Da kjøper jeg en "basis" fra frysedisken eller på pose og tilsetter mer fisk. 

laban skrev (33 minutter siden):

Hvor mange blir dere, og hva slags måltid er det - middag eller noe litt mindre ambisiøst? 

Jeg liker retter jeg kan ha i stekeovnen, men antall personer har jo litt å si for hva som egner seg. Fiskesuppe og hvitløksbrød har jeg også servert ofte. Da kjøper jeg en "basis" fra frysedisken eller på pose og tilsetter mer fisk. 

Takk for at du ga meg idé til middag i dag 😂 jeg har sittet her i over en time og lurt på hva jeg skal ha til middag.

Fiskesuppe blir det, med bacon som topping

 Nam

Jeg holder på fiskesuppe. Det er så godt det, med fløte og bacondryss. Jeg har kjøpt pose, men husker ikke hvilken produsent,  men ha oppi fisk og eventuellt annen sjømat som skjell eller reker som nesten er et must da. Med hvitløksrundstykker 😊

Ellers er jo frukt og ost en klassiker. Det er jo godt. Eller gryte som kan være det enkleste. Poser kan være helt fint, bare litt oppi litt ekstra og fløte som gjør susen. Hvis du baker selv, så er det max bra med hjemmebakt som loff eller rundstykker ved siden av. 

Fru2020 skrev (2 timer siden):

Jeg skal ha forening. Det verste jeg vet er å bestemme meg for hva jeg skal servere.

Har du en link til noe jeg kan servere?

Når jeg hører at noen skal ha forening så tenker jeg automatisk på aspik. 😂 Men jeg ville nok gått for en gryterett av noe slag med litt salat og brød og smør til. :) 

Annonse

Lillemus skrev (8 minutter siden):

Når jeg hører at noen skal ha forening så tenker jeg automatisk på aspik. 😂 Men jeg ville nok gått for en gryterett av noe slag med litt salat og brød og smør til. :) 

Hva er aspik? Eller skrev du feil? 

laban skrev (51 minutter siden):

Hvor mange blir dere, og hva slags måltid er det - middag eller noe litt mindre ambisiøst? 

Jeg liker retter jeg kan ha i stekeovnen, men antall personer har jo litt å si for hva som egner seg. Fiskesuppe og hvitløksbrød har jeg også servert ofte. Da kjøper jeg en "basis" fra frysedisken eller på pose og tilsetter mer fisk. 

Jeg legger aldri listen høyt når det gjelder matlaging😂 Jeg liker ikke noe særlig p lage mat.

Vi blir fire så det er ikke store mengder mat det er snakk om.

Kashmir skrev (11 minutter siden):

Jeg holder på fiskesuppe. Det er så godt det, med fløte og bacondryss. Jeg har kjøpt pose, men husker ikke hvilken produsent,  men ha oppi fisk og eventuellt annen sjømat som skjell eller reker som nesten er et must da. Med hvitløksrundstykker 😊

Ellers er jo frukt og ost en klassiker. Det er jo godt. Eller gryte som kan være det enkleste. Poser kan være helt fint, bare litt oppi litt ekstra og fløte som gjør susen. Hvis du baker selv, så er det max bra med hjemmebakt som loff eller rundstykker ved siden av. 

Jeg har tenkt på frukt og ost. Det har jeg hatt lyst på lenge. Men så er det jo veldig energitett mat. Da kan jeg spise så lite.

Lillemus skrev (9 minutter siden):

Når jeg hører at noen skal ha forening så tenker jeg automatisk på aspik. 😂 Men jeg ville nok gått for en gryterett av noe slag med litt salat og brød og smør til. :) 

Noen linker til en god gryterett som du har testet ut ? Jeg er veldig glad i gryteretter 

laban skrev (7 minutter siden):

Tunfisk- eller kyllingsalat er også enkelt og greit. 

Det er godt også

Kashmir skrev (46 minutter siden):

Hva er aspik? Eller skrev du feil? 

Ah - du er mye yngre enn meg. ;) Aspik er det samme som cabaret eller typisk erter, gulrot, reker og fiskepudding i buljong-gele. Jeg liker det ikke, men det er flere her inne som liker det godt og på matgruppene på fb er det mange som elsker det. En typisk rett fra 60- og 70-tallet som sikkert ble servert ofte på "forening". :) 

Fru2020 skrev (45 minutter siden):

Noen linker til en god gryterett som du har testet ut ? Jeg er veldig glad i gryteretter 

Denne har jeg modifisert litt og den har vi brukt mye, tror jeg må lage den en dag igjen:

https://coop.no/extra/tid--penger/kylling-med-creme-fraiche-i-panne/

Vi dropper soppen da jeg ikke er særlig begeistret for det og har i paprikakrydder og chilipepper i tillegg. Vi bruker ikke pasta, men serverer blomkålris ved siden av og om jeg orker å lage det så blir det også en liten salat til. Kjempegod!

Lillemus skrev (1 minutt siden):

Ah - du er mye yngre enn meg. ;) Aspik er det samme som cabaret eller typisk erter, gulrot, reker og fiskepudding i buljong-gele. Jeg liker det ikke, men det er flere her inne som liker det godt og på matgruppene på fb er det mange som elsker det. En typisk rett fra 60- og 70-tallet som sikkert ble servert ofte på "forening". :) 

Eh, ok. Alt hørtes godt ut helt til buljong- gelé. Jeg ble litt usikker der nå jeg si 🙂

AnonymBruker
Lillemus skrev (4 minutter siden):

Ah - du er mye yngre enn meg. ;) Aspik er det samme som cabaret eller typisk erter, gulrot, reker og fiskepudding i buljong-gele. Jeg liker det ikke, men det er flere her inne som liker det godt og på matgruppene på fb er det mange som elsker det. En typisk rett fra 60- og 70-tallet som sikkert ble servert ofte på "forening". :) 

🤢

Anonymkode: daf52...9ce

Annonse

Kashmir skrev (55 minutter siden):

Hva er aspik?

Aspik er selve geleen. Retten kalles vanligvis kabaret. Innholdet kan man variere etter ønske. Søk på kabaret, så finner du masse bilder. 

Jeg bruker aspikpulver (man tilsetter kokende vann), da smaker det omtrent ingenting av geleen.

Endret av laban
AnonymBruker
laban skrev (2 minutter siden):

Aspik er selve geleen. Retten kalles vanligvis kabaret. Innholdet kan man variere etter ønske. Søk på kabaret, så finner du masse bilder. 

Jeg bruker aspikpulver (man tilsetter kokende vann), da smaker det omtrent ingenting av geleen.

Fy faen så ekkelt ..

Anonymkode: daf52...9ce

Lillemus skrev (2 minutter siden):

Jeg liker det ikke altså, det er noe med salt gele...

Jeg er glad i mat og fins ikke kresen. Men det her hørtes ikke helt godt ut, men. 

laban skrev (1 minutt siden):

Aspik er selve geleen. Retten kalles vanligvis kabaret. Innholdet kan man variere etter ønske. Søk på kabaret, så finner du masse bilder. 

Ok. Jeg tror jeg googler opp. Ble nysgjerrig nå 😂

laban skrev (2 minutter siden):

Ja, men da kan du bare spise ingrediensene uten geleen rundt. Det er ikke obligatorisk å like kabaret. Folk har forskjellig smak. 

Da kunne jeg heller spise terteskjell med erter, gulrot, fiskepudding og hvit saus oppi. :) Det er vel like 60- og 70-talls som aspik.

Lillemus skrev (1 minutt siden):

Da kunne jeg heller spise terteskjell med erter, gulrot, fiskepudding og hvit saus oppi. :) Det er vel like 60- og 70-talls som aspik.

Ja - og i begge tilfellene er det jo bare "innpakningen" (aspik-geleen og skjellene) som er litt spesiell, Alt det andre spises jo fortsatt, 

AnonymBruker
laban skrev (5 minutter siden):

Ja, men da kan du bare spise ingrediensene uten geleen rundt. Det er ikke obligatorisk å like kabaret. Folk har forskjellig smak. 

Det er mat fra 50 tallet og ikke vanlig kost i dag selv ikke på resturabt. Hadde ikke spist det om jeg fikk 200000 en gang 

Anonymkode: daf52...9ce

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...