Gå til innhold

Andre spesifiserte bipolare affektive lidelser Vs. Bipolar type 2


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hva kan være grunnen til at en pasient får diagnosen Andre spesifiserte bipolare affektive lidelser og ikke Bipolar type 2?

Anonymkode: 0f72b...84b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Diagnosen "Andre spesifiserte bipolare affektive lidelser" (tidligere kjent som Bipolar lidelse NOS, Not Otherwise Specified) brukes når en person har symptomer på en bipolar affektiv lidelse som ikke oppfyller kriteriene for en spesifikk subtype av bipolare lidelser, for eksempel Bipolar type 1 eller Bipolar type 2. Årsakene til at noen kan få diagnosen "Andre spesifiserte bipolare affektive lidelser" i stedet for Bipolar type 2 kan variere, og her er noen mulige grunner:

Symptomvariasjon: Bipolare lidelser har en rekke symptomer, inkludert episoder med depresjon, hypomani eller mani. For diagnosen Bipolar type 2, er en av hovedkriteriene at personen har hatt minst en hypoman episode og minst en depressiv episode. Hvis en person har symptomer som ligner på Bipolar type 2, men ikke oppfyller alle spesifikke kriterier, kan diagnosen "Andre spesifiserte bipolare affektive lidelser" brukes.

Frekvens eller varighet av episoder: Bipolar type 2 er preget av hypomane og depressive episoder. Hypomane episoder er mindre alvorlige enn maniske episoder og kan vare i minst fire dager. Hvis en persons hypomane episoder er kortvarige (mindre enn fire dager) eller har en lavere frekvens, kan diagnosen "Andre spesifiserte bipolare affektive lidelser" brukes i stedet.

Klinisk vurdering: Diagnoser baseres på en helhetlig vurdering av en persons symptomer, historie og funksjon. En kliniker kan bruke diagnosen "Andre spesifiserte bipolare affektive lidelser" når de finner det mest hensiktsmessig, basert på en individuell vurdering av pasientens tilstand.

GPT.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Mest sannsynlig fordi behandler ikke er helt på om ved. oppfyller kriteriene 

Anonymkode: af6fe...f04

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...