Gå til innhold

Manipulerende mennesker


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg tror jeg har lest at hvis man stadig føler seg nedverdiget og usikker etter å ha snakket med en person så har en trolig med en manipulerende person å gjøre, en giftig person som ikke er bra for en.  Men hvordan skal man vite om man overreagerer eller blir manipulert? 

Anonymkode: 7ae60...73a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

En manipulerende person spiller gjerne på følelsene til andre for egen vinning. De kan "guilt trippe", altså gi deg dårlig samvittighet slik at du skal gi dem tjenester. De kan straffe deg hvis du ikke gjør som de sier i form av å true med å gjøre vennskapet slutt. Noen mennesker skal man holde seg unna og det er viktig å kjenne på "gut feeling", altså hvis man føler seg dårlig og nedverdiget etter å ha vært med denne personen så er det best å ta avstand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Usikkerhet er nok nøkkelordet ja. Når du må stille spørsmål til hva personen egentlig mener med utsagn hver gang dere snakker sammen. De er også flinke til å fortelle deg at du er nærtagende, ikke tåler en spøk og er kverulerende hvis du skulle prøve å få klarhet i noe. De er eksperter i hersketeknikker som det, og å komme med passiv aggresive ytringer. Hvis du tar opp noe og vedkommende sier at du overreagerer uten å prøve og skjønne hva du mener og forklarer, så er det sannsynlig at det er manipulering ute og går. 

Alle slike utsagn som går på at dine følelser og reaksjoner er feil, det bør du være obs på. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...