Gå til innhold

Erfaring med å ha mentaliseringssvikt?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hvordan er det å ha det? Fikk fortalt jeg har det. Er ute etter egne personlige erfaringer og meninger

Anonymkode: 0d31e...fbd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

GammelLurker

Uten at jeg nødvendigvis forstår begrepet 100%, så tror jeg det betyr du ikke helt klarer å tenke/føle korrekt. En med mentaliseringssvikt tror jeg sliter med både å regulere eller forstå, og, kanskje til og med kontrollere følelsene/tankene sine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å ha mentaliseringssvikt kan være en utfordrende opplevelse både for individet som opplever det og for deres mellommenneskelige relasjoner. Mentalisering refererer til evnen til å forstå ens egen og andres mentale tilstander, inkludert tanker, følelser, intensjoner og motiver. Mentaliseringssvikt innebærer manglende evne eller begrensninger i å forstå og tolke disse mentale tilstandene.

Her er noen mulige trekk ved å ha mentaliseringssvikt:

Vanskeligheter med å forstå egne følelser og tanker: Personer med mentaliseringssvikt kan ha utfordringer med å gjenkjenne, forstå og artikulere sine egne følelser og tanker. Dette kan føre til en følelse av forvirring, usikkerhet eller tap av identitet.

Problemer med å forstå andres perspektiv: Mentaliseringssvikt kan innebære vanskeligheter med å sette seg i andres sted og forstå deres følelser, tanker og intensjoner. Dette kan føre til misforståelser, konflikter og problemer i mellommenneskelige relasjoner.

Utfordringer med å regulere emosjoner: Personer med mentaliseringssvikt kan ha problemer med å regulere og håndtere sterke emosjonelle reaksjoner. Dette kan føre til impulsive handlinger, uforutsigbarhet og vanskeligheter med å opprettholde stabile og sunne relasjoner.

Tendens til å tolke andres handlinger som fiendtlige eller negative: Mentaliseringssvikt kan føre til en tendens til å tolke andres handlinger som fiendtlige, negative eller ment for å skade. Dette kan bidra til mistillit, konflikter og vanskeligheter med å opprettholde nære relasjoner.

Identitetsproblemer: Mentaliseringssvikt kan påvirke en persons forståelse av egen identitet og selvopplevelse. Dette kan resultere i usikkerhet, manglende sammenheng i livshistorien og en følelse av å være "tom" eller uten en stabil kjerneidentitet.

Det er viktig å merke seg at mentaliseringssvikt kan være en del av forskjellige psykiske lidelser og tilstander, som for eksempel personlighetsforstyrrelser, kompleks PTSD og visse former for depresjon eller angst. Behandling og terapi, som mentaliseringsbasert terapi, kan hjelpe en person med å utvikle og forbedre sin evne til å mentalisere og forstå både egne og andres mentale tilstander bedre.

GPT.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...