Gå til innhold

Ny rapport: COVID-19 nedstengninger var "en global politisk feil av gigantiske proporsjoner"


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Ifølge denne nyeste akademiske studien som er gjennomgått fagfellevurdering. Den strenge politikken klarte ikke å redusere dødsfallene betydelig, samtidig som den påla betydelige sosiale, kulturelle og økonomiske kostnader.

Det konkluderes med at frivillige endringer i atferd, som for eksempel sosial distansering, spilte en betydelig rolle i å dempe pandemien - men strengere restriksjoner, som for eksempel opphold hjemme-regler og skolestengninger, medførte svært høye kostnader, men ga bare ubetydelige helsemessige fordeler. Nedstengninger forhindret få dødsfall sammenlignet med en typisk influensasesong.

https://iea.org.uk/publications/did-lockdowns-work-the-verdict-on-covid-restrictions/

Anonymkode: 4eb74...790

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er lett å se det i etterkant, men da covid kom kunne ingen forutsi noen verdens ting.  Så man gjorde det man trodde var best.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Drømmeautomat

IAE, som står bak rapporten, er lang fra nøytrale. Oversatt fra engelske Wikipedia:

Sitat

Institute for Economic Affairs (IEA) er en høyreorientert pressgruppe og tenketank registrert som en veldedig organisasjon i Storbritannia. Assosiert med den Nye høyre, beskriver IEA seg selv som et "utdanningsforskningsinstitutt", og sier at det søker å "fremme spredningen av fri markeds-tenkning", og at det gjør dette ved å "analysere og utdype markedets rolle i løsningen av økonomiske og sosiale problemer." IEA abonnerer på en nyliberal verdensanskuelse og forsvarer stillinger basert på denne ideologien. Det publiserte klimafornektingsmateriale mellom 1994 og 2007, og har tatt til orde for total privatisering, i realiteten avskaffelse, av National Health Service (NHS), til fordel for et helsesystem som IEA sier er likt Sveits, Belgia, Nederland, Tyskland og Israel. IEA har mottatt mer enn £70,000 fra tobakksindustrien (selv om det ikke avslører sine finansiører), og IEA-offiserer har blitt registrert mens de tilbyr "penger for tilgang".

https://en.wikipedia.org/wiki/Institute_of_Economic_Affairs

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...