Gå til innhold

Er man som bipolar syk? Defineres man som det?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker

Symptomfri i symptomfrie perioder og syk i perioder med symptom på sykdom? Jeg føler meg egentlig frisk i gode perioder og syk i syke, føler meg ikke kronisk syk. 

Anonymkode: da49d...252

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Før jeg fikk rette medisiner så var jeg syk nesten hele tiden. Nå er jeg, om ikke frisk, så i remisjon nesten hele tiden. Altså jeg kan ha depressive, men milde perioder. Det kan ikke sammenlignes med slik det var før. Jeg er også nesten i remisjon fra andre lidelser jeg har. Jeg bare må få lov til å bli frisk fra rusavhengigheten. 

Altså jeg anser meg ikke som syk selv om jeg har en utviklingsforstyrrelse. (asperger)

Jeg anser meg ikke som direkte syk selv om jeg har bipolar da jeg ikke har hatt en episode siden mars. Remisjon pga medisiner tenker jeg. Men uten medisiner blir jeg syk. 

Jeg anser meg som å være I tilnærmet i remisjon fra borderline da det er i ruspåvirket tilstand at jeg kan få symptomer som selvdestruktivitet. Aldri som nykter. Kan få tanker ved sterke situasjoner som at min stefar er veldig syk, men jeg agerer ikke på det. 

Men som rusavhengig er jeg nå syk, men jeg ligger jo ikke i rennesteinen eller går rundt psykotisk slik som i 2018. 

Før var jeg alvorlig syk, men jeg anser ikke meg selv som det nå. Fordi psykiske lidelser kommer i ulik grad og periodevis samt noen sykdommer kan kontrolleres med medisiner. Mens andre krever utelukkende egeninnsats. Jeg vet ikke om de som har faglig kunnskap her på forumet er enig i det jeg sier, men. 

Jeg kan både holde meg i remisjon som bipolar og fortsette å utvikle meg med de andre lidelsene, men jeg kan også bli dårlig igjen både pga uheldighet og pga dårlig egeninnsats. Slik som at jeg med bipolar drikker så mye. Jeg regner med å bli ennå mer stabil etter rusbehandling. 

Så jeg vil si at det er ingen klar fasit på akkurat dette. Om man er syk eller ei som bipolar. Eller med andre psykiske lidelser. Det kommer an på hvor en er i forløpet. Som en med borderline har jeg vært alt fra nesten symptomfri til fullstendig ute av kontroll med en kategorisering av å ha alvorlige symptomer på lidelsen. Det kan i teorien skje igjen. Selv om jeg ikke tror det da. Det bare er så vanskelig å si om noen er syk eller frisk kun basert på diagnose. 

@kupton En person med schizofreni som har vært i remisjon i 15 år, er vedkommende virkelig fortsatt alvorlig sinnslidende? Alvorlig syk? Eller bipolar da som tråden handler om. 20 år uten en episode er en da syk? Hvis det er medisiner som gjør det er en egentlig syk? Enn om en har vært medisinfri? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
kupton skrev (25 minutter siden):

Som skrevet i første innlegg: Syk i dårlige, frisk i gode perioder. 

Når er man dårlig og Når er man ikke? Jeg har BP2 og strever enormt med selvbilde og skam. Forstår ikke at jeg ikke dør av skam fordi det er slik det føles. At jeg ikke fortjener livets rett. Er under utredning for eng/unn pf.

Anonymkode: 64099...876

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Når er man dårlig og Når er man ikke?

Etter mine begreper defineres sykdom av subjektiv ubehag/smerte og nedsatt funksjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...