Dorthe Skrevet 22. august 2023 Skrevet 22. august 2023 Lefseruller er nydelig og særlig de med laks. Ellers så har OBS spanske, greske og italienske kjøttboller, jeg har ikke smakt dem men hvis de smaker godt kan man jo servere dem med en tannpirker i. 2 Siter
emilie321 Skrevet 22. august 2023 Forfatter Skrevet 22. august 2023 Vhanja skrev (2 timer siden): Kanskje, jeg er ikke sikker. Kanskje heller hvis du har en stor Obs-butikk i nærheten. Har en stor meny her og obs ikke langt unna, så kan høre på meny først. 0 Siter
Kayia Skrevet 22. august 2023 Skrevet 22. august 2023 Vendi skrev (4 timer siden): Vi har hatt koldtbord noen ganger på nyttårsaften når vi har hatt gjester. Venninna mi og jeg pleier å samarbeide om maten, og det vi lager i stand da er (fritt etter hukommelsen) roastbiff, gurkemeie, karbonader, spekeskinke, vanlig skinke, eggerøre og laks. Fersk løk og sprø løk, salater, pluss en stor bolle med frisk salat. Kabaret, hvitløksbaguetter og oppskårede loffeskiver. Og smør. Med fare for at du mente guacamole eller noe annet, hvordan tilbereder du gurkemeie? Ps. Har ikke lest hel tråden så mulig du allerede har besvart dette 😊 2 Siter
Kayia Skrevet 22. august 2023 Skrevet 22. august 2023 emilie321 skrev (14 minutter siden): Har en stor meny her og obs ikke langt unna, så kan høre på meny først. Akkurat bacondadler bør du lage selv, helst tett innpå servering slik at de er sprø og lune. Jeg liker godt å finne en frisk potetsalat på koldtbord, lag gjerne en med rømme & eple og en uten (med olje, bacon og hvitløk). Jeg syns også pai og en helbakt laks eller ørret (gjerne bakt i folie) er godt på tradisjonelle norske koldtbord. 3 Siter
Kashmir- Skrevet 22. august 2023 Skrevet 22. august 2023 Koldbord kan være beste i selskap, og det er altid noe alle liker. Av kjøtt : oppskåret kyllingfilet og gjerne kalkun. Roastbiff og litt spekemat, karbonader og gjerne kjottboller. Fisk : ville lagd tunfisksalat oh røkt laks. En hel ovnsbakt fisk av noe slag med urter og sitron. Mye grønnsaker, og noe jeg syns er viktug er ulike sauser og dressinger som gjerne er prikken over i'en. Frukt og litt snacks. Noe varmretter bruker det å være, og har fått alt fra varm lapskaus, gode supper og stekte poteter med godt krydder og urter. Og oster! Ost og frukt er et must! 😊 3 Siter
AnonymBruker Skrevet 22. august 2023 Skrevet 22. august 2023 Det klassiske. Roastbiff, reker og røkelaks m/ eggerøre. Anonymkode: 3f700...ef4 1 Siter
Kashmir- Skrevet 22. august 2023 Skrevet 22. august 2023 Vendi skrev (26 minutter siden): Vet ikke hvorfor jeg kalte det gurkemeie, men mente sånn syltet agurkmix som kjøpes på glass 😆 Og så glemte jeg å nevne remulade, som også er godt inntil roastbiff 😊 Remulade er sykt godt! Det er slikt jeg mener med saus og dressing osv som gjør det lille ( store) ekstra! 1 Siter
Nicklusheletida Skrevet 22. august 2023 Skrevet 22. august 2023 Kashmir skrev (3 timer siden): Koldbord kan være beste i selskap, og det er altid noe alle liker. Av kjøtt : oppskåret kyllingfilet og gjerne kalkun. Roastbiff og litt spekemat, karbonader og gjerne kjottboller. Fisk : ville lagd tunfisksalat oh røkt laks. En hel ovnsbakt fisk av noe slag med urter og sitron. Mye grønnsaker, og noe jeg syns er viktug er ulike sauser og dressinger som gjerne er prikken over i'en. Frukt og litt snacks. Noe varmretter bruker det å være, og har fått alt fra varm lapskaus, gode supper og stekte poteter med godt krydder og urter. Og oster! Ost og frukt er et must! 😊 Frukt ( melon) og snacka må være med ja. Det glemte jeg å skrive. Så kjekt det var med denne tråden nå. Trenger ikke å skrive handleliste. Har det meste her 2 Siter
Nicklusheletida Skrevet 22. august 2023 Skrevet 22. august 2023 Ekstra skrev (8 timer siden): Koldtbord er jo vanvittig mye jobb, med mindre det meste bestilles, så tror ikke jeg ville valgt det til så mange. En fordel er selvfølgelig at mye kan gjøres litt i forkant. Ville selv satt pris på at det var variert, både med kjøtt og fisk og grønnsaksretter. Og godt brød og annet tilbehør. Smør har jeg ingen spesiell formening om, annet enn at det bør finnes, og gjerne aïoli også. Aioli er viktig. Takk for at du minnet meg på det. ( Selv om det ikke var meg du svarte ) 1 Siter
emilie321 Skrevet 22. august 2023 Forfatter Skrevet 22. august 2023 Takk for alle svar😊 Har fått mange nyttige tips😊 0 Siter
Nicklusheletida Skrevet 26. august 2023 Skrevet 26. august 2023 (endret) Vhanja skrev (På 22.8.2023 den 12.23): Bacondadler er skikkelig godt. Jeg har også veldig sansen for lefseruller - noen med røkelaks og noen med skinke. Kan spise meg mett på dem alene. Det kom et "krav" fra døtrene mine om at bacondadler skulle være med på koldbordet i morgen. Jeg har aldri hørt om det, men ene datteren vil lage Endret 26. august 2023 av Nicklusheletida 1 Siter
Nicklusheletida Skrevet 27. august 2023 Skrevet 27. august 2023 Nicklusheletida skrev (På 26.8.2023 den 11.36): Det kom et "krav" fra døtrene mine om at bacondadler skulle være med på koldbordet i morgen. Jeg har aldri hørt om det, men ene datteren vil lage Og det var KJEMPEGODT. Dette skal jeg lage flere ganger. 5 Siter
emilie321 Skrevet 13. september 2023 Forfatter Skrevet 13. september 2023 Nicklusheletida skrev (På 27.8.2023 den 19.27): Og det var KJEMPEGODT. Dette skal jeg lage flere ganger. Da har jeg fått noen som kan det, til å lage bacondadler. Gleder meg til å smake de. Har fått delegert litt arbeid, så tror dette blir bra. 1 Siter
Nicklusheletida Skrevet 13. september 2023 Skrevet 13. september 2023 emilie321 skrev (1 time siden): Da har jeg fått noen som kan det, til å lage bacondadler. Gleder meg til å smake de. Har fått delegert litt arbeid, så tror dette blir bra. Bare gled deg Fint at du dro frem tråden foressten, for nå kom jeg på at jeg vil lage det på hytta i høstferien 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.