Gå til innhold

Bruker staten opp all strømmen for å få strømprisene opp for å tjene mer penger ?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

https://e24.no/energi-og-klima/i/JQV7lR/moetes-av-stroemfrykt-faar-skylda-for-alt-som-er-vondt-og-vanskelig?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no

Vi har mye (strømkrevende) industriproduksjon i Norge på grunn av lave strømpriser som gjør det konkurransedyktig. Så har en elektrifisert sokkelen av uviss årsak (9TWh), og lagt masse kabler til utlandet hvor strømmen skal selges ("uendelig" TWh), også skal google f.eks nå ha opptil (7 TWH)

Strømprisen i Norge har vært lav fordi vi bruker mindre enn vi produserer, da går prisen i "0". Men får du solgt strømmen til utlandet, eller brukt den opp på elektrifisert sokkel eller google eller andre ting blir etterspørselen høy og prisen tilsvarende

Jeg forstår at staten trenger mer inntekter for dagens situasjon (inntekter/utgifter) er ikke levedyktig, men synes en får være ærlige om saken, "strømkabler øker ikke strømprisen" skjønner jo alle at ikke stemmer, og skal google ha 7 TWh så vil det selvsagt ha enormt stor betydning for strømprisen for alle andre. Som er bra for de som produserer strøm, men blir kaldt å leve i et så kaldt land med lik strømpris som varmere strøk. Og mange strømkrevende bedrifter vil gå under om de skal ha "like" vilkår som bedrifter i utlandet

Hva tenker dere om saken, er høy strømpris veien å gå for Norge ? Eller burde staten heller redusere utgifter på andre plasser istedenfor denne økte "skatten". Eller tror dere strømprisen vil vedvare lav i fremtiden ?

Anonymkode: c3c62...edf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Nei, rimelig grønn elektrisitet er, eller var, en av de få fordelene vi har her i dette kalde, mørke og ulendte landet. Men også det har politikerne klart å fucke opp.

AnonymBruker skrev (1 time siden):

Eller burde staten heller redusere utgifter på andre plasser istedenfor denne økte "skatten". Eller tror dere strømprisen vil vedvare lav i fremtiden ?

Anonymkode: c3c62...edf

Nei den vil bare bli høyere. Bare gled deg til strømstøtten forsvinner.

Anonymkode: 741ed...745

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...