Kashmir- Skrevet 21. mars 2024 Skrevet 21. mars 2024 Og hva har dere oppi? Jeg skal lage et typisk norsk måltid til lørdag, og tenker at lapskaus er noe alle liker. Det skal ikke være så høytidelig, men det bør kreve litt innsats. Det hadde vært snilt av dere å gi meg fremgangsmåte. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 21. mars 2024 Skrevet 21. mars 2024 Jeg bruker alltid frossen lapskausblanding som jeg koker i buljong vann før jeg tilsetter litt ekstra grønnsaker og kjøtt/pølse. Anonymkode: 554f6...8ad 0 Siter
Kashmir- Skrevet 21. mars 2024 Forfatter Skrevet 21. mars 2024 (endret) AnonymBruker skrev (På 21.3.2024 den 8.31): Jeg bruker alltid frossen lapskausblanding som jeg koker i buljong vann før jeg tilsetter litt ekstra grønnsaker og kjøtt/pølse. Anonymkode: 554f6...8ad Ekspander Det er omtrent det jeg har gjort. Lagd saus med kjøttkraft og hatt oppi kjøtt og div grønnsaker. Men tenkte jeg skulle lage det på mer "gammeldags" måte med kjøttben og sånn. Bare for å imponere litt mer 😀 ellers er den jeg lager god nok for meg. Endret 21. mars 2024 av Kashmir 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 21. mars 2024 Skrevet 21. mars 2024 Kjøper lapskaus i boks og varmer opp. Anonymkode: 8a87e...7b2 0 Siter
Fionys Skrevet 21. mars 2024 Skrevet 21. mars 2024 (endret) Koker lett saltet kjøtt i et par timer og kutter det i passe biter. Skreller og kutter opp poteter, gulrot, kålrot og sellerirot. Noen bruker også purreløk. Bruker en del av kjøttkrafta og sper på med litt vann slik at det ikke blir for salt. Setter alt på kok til det er ferdig kokt. Har også i litt pepper. Endret 21. mars 2024 av Fionys 0 Siter
Kashmir- Skrevet 21. mars 2024 Forfatter Skrevet 21. mars 2024 AnonymBruker skrev (På 21.3.2024 den 8.50): Kjøper lapskaus i boks og varmer opp. Anonymkode: 8a87e...7b2 Ekspander Ja, det har jeg også gjort. Den er ikke sånn helt topp, men med masse tyttebør går den absolutt ned. .Nå skal jeg ha et par gjester, så har lyst til å lage med knoke osv Jeg har googlet, men har spurt på forum før der noen kommer med litt andre oppskrifter. Har lyst til å prøve det, og har lyst til å lage flatbrød også. Jeg er ingen mesterkokk, men tror ikke at det er uoverkommelig. Har noen timer å bruke på det. 0 Siter
Kashmir- Skrevet 21. mars 2024 Forfatter Skrevet 21. mars 2024 Fionys skrev (På 21.3.2024 den 9.02): Koker lett saltet kjøtt i et par timer og kutter det i passe biter. Skreller og kutter opp poteter, gulrot, kålrot og sellerirot. Noen bruker også purreløk. Bruker en del av kjøttkrafta og sper på med litt vann slik at det ikke blir for salt. Setter alt på kok til det er ferdig kokt. Har også i litt pepper. Ekspander Takk! 0 Siter
Kashmir- Skrevet 23. mars 2024 Forfatter Skrevet 23. mars 2024 Jeg er så stolt av meg selv. Jeg vil tillate meg det nå. Jeg lagde deig til flatbrød i går, og nå har jeg stekt flere på takke ( måtte låne foreldrene mine sin.. de KAN nemlig lage litt avansert mat i motsetning til meg ) og de ble faktisk helt vellykket! Flatbrødene altså.. Så skal jeg straks begynne med kjøtt og etterhvert resten av lapskausen. Alt dette for middag og besøk i to, tre timer. Jeg vil bare imponere litt. Jeg imponerer nok meg selv mest av alt, når sant skal sies... 3 Siter
Dorthe Skrevet 23. mars 2024 Skrevet 23. mars 2024 Kashmir skrev (På 23.3.2024 den 10.55): Jeg er så stolt av meg selv. Jeg vil tillate meg det nå. Jeg lagde deig til flatbrød i går, og nå har jeg stekt flere på takke ( måtte låne foreldrene mine sin.. de KAN nemlig lage litt avansert mat i motsetning til meg ) og de ble faktisk helt vellykket! Flatbrødene altså.. Så skal jeg straks begynne med kjøtt og etterhvert resten av lapskausen. Alt dette for middag og besøk i to, tre timer. Jeg vil bare imponere litt. Jeg imponerer nok meg selv mest av alt, når sant skal sies... Ekspander Du har grunn til å være stolt av deg selv når du lager alt fra bunnen av 😀. Det er mye jobb. Nå pleier jeg å lage brun lapskaus og da er kunsten å få den brun uten å bruke sukkerkulør. Men jeg jukser og kjøper lapskausblanding og bruker Mors flatbrød. 0 Siter
Kashmir- Skrevet 23. mars 2024 Forfatter Skrevet 23. mars 2024 Dorthe skrev (På 23.3.2024 den 11.42): Du har grunn til å være stolt av deg selv når du lager alt fra bunnen av 😀. Det er mye jobb. Nå pleier jeg å lage brun lapskaus og da er kunsten å få den brun uten å bruke sukkerkulør. Men jeg jukser og kjøper lapskausblanding og bruker Mors flatbrød. Ekspander Takk! Det satt jeg pris på at du skrev. Jeg må prøve. Ikke gjør meg nervøs 😂 men jeg tror det blir spiselig. Ihvettfall er flatbrødene det, hehe. Og jeg har tyttebærsyltetøy min søster har laget også. Helt galt kan det ikke gå 😅 0 Siter
Dorthe Skrevet 23. mars 2024 Skrevet 23. mars 2024 Kashmir skrev (På 23.3.2024 den 11.45): Takk! Det satt jeg pris på at du skrev. Jeg må prøve. Ikke gjør meg nervøs 😂 men jeg tror det blir spiselig. Ihvettfall er flatbrødene det, hehe. Og jeg har tyttebærsyltetøy min søster har laget også. Helt galt kan det ikke gå 😅 Ekspander Ta det med ro, dette blir helt sikkert kjempegodt. 0 Siter
Kashmir- Skrevet 23. mars 2024 Forfatter Skrevet 23. mars 2024 Dorthe skrev (På 23.3.2024 den 12.19): Ta det med ro, dette blir helt sikkert kjempegodt. Ekspander Tusen takk! De komner klokken 18 og jeg inviterte. Det går nok bra 🤔 0 Siter
Kashmir- Skrevet 23. mars 2024 Forfatter Skrevet 23. mars 2024 Det lukter godt her da 🙂 det lærte jeg. At skal folk føle seg vel så er duft av god mat viktig. Det gjaldt kanskje mer gjærbakst da men... 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 23. mars 2024 Skrevet 23. mars 2024 Åpner en boks med Trondhjems brun lauskaus. Smaker fortreffelig. Anonymkode: b154d...5f2 0 Siter
Dorthe Skrevet 23. mars 2024 Skrevet 23. mars 2024 AnonymBruker skrev (På 23.3.2024 den 14.58): Åpner en boks med Trondhjems brun lauskaus. Smaker fortreffelig. Anonymkode: b154d...5f2 Ekspander Har du noen gang bedt gjester på en boks Trondhjemslapskaus? Jeg kan også slenge i meg en boks med brun lapskaus hvis jeg er alene hjemme og da er det det sammen hvilket merke det er. Men med masse tyttebærsyltetøy og salt og pepper er det helt greit. Men bare greit fordi det er lettvint og billig. 0 Siter
AnonymBruker Skrevet 23. mars 2024 Skrevet 23. mars 2024 Dorthe skrev (På 23.3.2024 den 20.40): Har du noen gang bedt gjester på en boks Trondhjemslapskaus? Ekspander Jeg har aldri middagsgjester. Men jeg hadde ikke bedt de på lapskaus overhodet om det var aktuelt. Anonymkode: b154d...5f2 0 Siter
Kashmir- Skrevet 23. mars 2024 Forfatter Skrevet 23. mars 2024 AnonymBruker skrev (På 23.3.2024 den 20.52): Jeg har aldri middagsgjester. Men jeg hadde ikke bedt de på lapskaus overhodet om det var aktuelt. Anonymkode: b154d...5f2 Ekspander Hvorfor ikke? 0 Siter
Kashmir- Skrevet 23. mars 2024 Forfatter Skrevet 23. mars 2024 Det ble ihvertfall godt da, og veldig hyggelig også 🙂 2 Siter
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2024 Skrevet 24. mars 2024 Kashmir skrev (På 23.3.2024 den 21.03): Hvorfor ikke? Ekspander Fordi de simple lapskausene jeg tilbereder ikke egner seg som gjestebudsmat. Anonymkode: b154d...5f2 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.