Gjest Tuttifrutti Skrevet 22. september 2000 Del Skrevet 22. september 2000 Hei alle sammen! Jeg har spm. ang. rødt/rått kjøtt. I går var jeg på restaurant og spiste hamburger. Det var en type hamburger som var spesielt tykk, og derfor ikke helt gjennomstekt, d.v.s. litt rosa i midten. Ikke før jeg var ferdig tenkte jeg på dette med Toxoplasmose og hvor farlig det kan være. Huff og huff, da ble jeg engstelig...igjen... Kan noen svare meg på hvor farlig det kan være å spise slikt?! Hilsen en usikker Tuttifrutti 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/4894-r%C3%A5tt-kj%C3%B8tt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trine Endsjø, jordmor Skrevet 22. september 2000 Del Skrevet 22. september 2000 Det er ekstremt sjelden man blir smittet av toxoplasmose på norske restauranter, men man anbefaler kvinner prinsipielt å holde seg unna rått kjøtt likevel. Jeg tror absolutt du ikke har noen grunn til å engste deg. Hvis angsten likevel skulle følge deg, kan du jo spørre om å få tatt en blodprøve for å sjekke evt. antistoffer om ca 3 uker. Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen. Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/4894-r%C3%A5tt-kj%C3%B8tt/#findComment-27253 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.