Gå til innhold

Rått kjøtt...


Gjest Tuttifrutti

Anbefalte innlegg

Gjest Tuttifrutti

Hei alle sammen!

Jeg har spm. ang. rødt/rått kjøtt. I går var jeg på restaurant og spiste hamburger. Det var en type hamburger som var spesielt tykk, og derfor ikke helt gjennomstekt, d.v.s. litt rosa i midten. Ikke før jeg var ferdig tenkte jeg på dette med Toxoplasmose og hvor farlig det kan være. Huff og huff, da ble jeg engstelig...igjen...

Kan noen svare meg på hvor farlig det kan være å spise slikt?!

Hilsen en usikker Tuttifrutti

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Trine Endsjø, jordmor

Det er ekstremt sjelden man blir smittet av toxoplasmose på norske restauranter, men man anbefaler kvinner prinsipielt å holde seg unna rått kjøtt likevel. Jeg tror absolutt du ikke har noen grunn til å engste deg. Hvis angsten likevel skulle følge deg, kan du jo spørre om å få tatt en blodprøve for å sjekke evt. antistoffer om ca 3 uker.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...