Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Nicklusheletida
Skrevet
  Ekstra skrev (På 22.1.2025 den 12.50):

Da tror jeg nesten jeg må høre om du kan dele oppskriften på sjokoladekake. Kanskje det blir sjokoladekakebaking i år :D 

Ekspander  

1 kp smeltet smør

2 kp sukker

1 og 1/2 kopp kefir. Skader ikke med bittelitt ekstra.  Blir mer saftig. 

1/2 kopp bakekakao 

3 egg. 

3 ts bakepulver. 

1 ts vaniljesukker. 

Rør godt. 

Stekes på 180 grader, men her ville jeg ha satt ned temperaturen etter hvert, da den fort kan bli for mye stekt utenpå, men ikke ferdig innvendig. Følg godt med underveis og stikk en smørkniv nedi for å sjekke. Stekingen er helt avgjørende for at kaken skal bli bra. Derfor vil jeg ikke angi hvor lenge den skal stekes. 

Glasur

200 gram smeltet smør

400 melis 

4 ts kaffe 

4 ts kakao. 

Jeg lager gjerne mer glasur, da jeg pleier å dele kaken i to og smøre på glasur på innsiden også. Ikke nødvendig. 

Jeg hadde visst noen skrytebilder liggende på telefonen min. Påskekaken holdt på å rase sammen på høyre sider der :)

20220514_115407.jpg

20210717_132439.jpg

20240327_004737.jpg

Fortsetter under...

Nicklusheletida
Skrevet
  Nicklusheletida skrev (På 22.1.2025 den 16.05):

1 kp smeltet smør

2 kp sukker

1 og 1/2 kopp kefir. Skader ikke med bittelitt ekstra.  Blir mer saftig. 

1/2 kopp bakekakao 

3 egg. 

3 ts bakepulver. 

1 ts vaniljesukker. 

Rør godt. 

Stekes på 180 grader, men her ville jeg ha satt ned temperaturen etter hvert, da den fort kan bli for mye stekt utenpå, men ikke ferdig innvendig. Følg godt med underveis og stikk en smørkniv nedi for å sjekke. Stekingen er helt avgjørende for at kaken skal bli bra. Derfor vil jeg ikke angi hvor lenge den skal stekes. 

Glasur

200 gram smeltet smør

400 melis 

4 ts kaffe 

4 ts kakao. 

Jeg lager gjerne mer glasur, da jeg pleier å dele kaken i to og smøre på glasur på innsiden også. Ikke nødvendig. 

Jeg hadde visst noen skrytebilder liggende på telefonen min. Påskekaken holdt på å rase sammen på høyre sider der :)

20220514_115407.jpg

20210717_132439.jpg

20240327_004737.jpg

Ekspander  

Årsaken til at de er nedlesset med bær og påskegodt er for å skjule hvor uperfekte de ser ut. Men de er gode da :)

Skrevet
  Nicklusheletida skrev (På 22.1.2025 den 16.05):

1 kp smeltet smør

2 kp sukker

1 og 1/2 kopp kefir. Skader ikke med bittelitt ekstra.  Blir mer saftig. 

1/2 kopp bakekakao 

3 egg. 

3 ts bakepulver. 

1 ts vaniljesukker. 

Rør godt. 

Stekes på 180 grader, men her ville jeg ha satt ned temperaturen etter hvert, da den fort kan bli for mye stekt utenpå, men ikke ferdig innvendig. Følg godt med underveis og stikk en smørkniv nedi for å sjekke. Stekingen er helt avgjørende for at kaken skal bli bra. Derfor vil jeg ikke angi hvor lenge den skal stekes. 

Glasur

200 gram smeltet smør

400 melis 

4 ts kaffe 

4 ts kakao. 

Jeg lager gjerne mer glasur, da jeg pleier å dele kaken i to og smøre på glasur på innsiden også. Ikke nødvendig. 

Jeg hadde visst noen skrytebilder liggende på telefonen min. Påskekaken holdt på å rase sammen på høyre sider der :)

20220514_115407.jpg

20210717_132439.jpg

20240327_004737.jpg

Ekspander  

Tusen takk, skal prøves 😁

 

Men hvilken måleenhet er kp?

Skrevet
  AnonymBruker skrev (På 22.1.2025 den 13.29):

Rosiner skal legges i vann flere timer før de skal brukes i bakst. Da blir det ikke tørre. Også når du skal ha det i deigen.

Anonymkode: c9f08...a6c

Ekspander  

De rosinene man pynter lussekattene med ligger jo utenpå baksten og de blir harde og svarte og brente under steking. :) Er helt enig i a rosiner helst skal ligge i vann natten over før de has i deigen, det gjør jeg når jeg baker vørterbrød til jul.

Skrevet
  Nicklusheletida skrev (På 22.1.2025 den 16.26):

Årsaken til at de er nedlesset med bær og påskegodt er for å skjule hvor uperfekte de ser ut. Men de er gode da :)

Ekspander  

De ser veldig lekre ut, da ☺️☺️ Men jeg kan nok ikke våge meg ut på en annen sjokoladekakeoppskrift enn «familiekaka» – iallfall ikke om min sønn er en av kakespiserne! 😂 Helt siden han har vært liten, har han vært veldig klar på at eneste kaken som duger, er den som bakes av mor, mormor eller en av mostrene 😅

Men jeg kan lagre din mtp å lage den til en vennesammenkomst! 

emilie321
Skrevet
  Nicklusheletida skrev (På 22.1.2025 den 16.05):

1 kp smeltet smør

2 kp sukker

1 og 1/2 kopp kefir. Skader ikke med bittelitt ekstra.  Blir mer saftig. 

1/2 kopp bakekakao 

3 egg. 

3 ts bakepulver. 

1 ts vaniljesukker. 

Rør godt. 

Stekes på 180 grader, men her ville jeg ha satt ned temperaturen etter hvert, da den fort kan bli for mye stekt utenpå, men ikke ferdig innvendig. Følg godt med underveis og stikk en smørkniv nedi for å sjekke. Stekingen er helt avgjørende for at kaken skal bli bra. Derfor vil jeg ikke angi hvor lenge den skal stekes. 

Glasur

200 gram smeltet smør

400 melis 

4 ts kaffe 

4 ts kakao. 

Jeg lager gjerne mer glasur, da jeg pleier å dele kaken i to og smøre på glasur på innsiden også. Ikke nødvendig. 

Jeg hadde visst noen skrytebilder liggende på telefonen min. Påskekaken holdt på å rase sammen på høyre sider der :)

20220514_115407.jpg

20210717_132439.jpg

20240327_004737.jpg

Ekspander  

Tenna løper i vann....  Den sjokoladekaka så jo innmari god ut😋  Finnes ikke bedre kake enn en god sjokoladekake😋

Annonse

Skrevet

Noen som har en god oppskrift på muffins?

påskelilje
Skrevet
  Nicklusheletida skrev (På 22.1.2025 den 16.05):

1 kp smeltet smør

2 kp sukker

1 og 1/2 kopp kefir. Skader ikke med bittelitt ekstra.  Blir mer saftig. 

1/2 kopp bakekakao 

3 egg. 

3 ts bakepulver. 

1 ts vaniljesukker. 

Rør godt. 

Stekes på 180 grader, men her ville jeg ha satt ned temperaturen etter hvert, da den fort kan bli for mye stekt utenpå, men ikke ferdig innvendig. Følg godt med underveis og stikk en smørkniv nedi for å sjekke. Stekingen er helt avgjørende for at kaken skal bli bra. Derfor vil jeg ikke angi hvor lenge den skal stekes. 

Glasur

200 gram smeltet smør

400 melis 

4 ts kaffe 

4 ts kakao. 

Jeg lager gjerne mer glasur, da jeg pleier å dele kaken i to og smøre på glasur på innsiden også. Ikke nødvendig. 

Jeg hadde visst noen skrytebilder liggende på telefonen min. Påskekaken holdt på å rase sammen på høyre sider der :)

20220514_115407.jpg

20210717_132439.jpg

20240327_004737.jpg

Ekspander  

Wow! Imponert!!!

Hadde aldri klart å få til så fine kaker! Men selve kaka Hadde vært gøy å prøve,  uten noen ambisjoner for pyntingen 😅

Skrevet
  Nicklusheletida skrev (På 22.1.2025 den 16.26):

Årsaken til at de er nedlesset med bær og påskegodt er for å skjule hvor uperfekte de ser ut. Men de er gode da :)

Ekspander  

Den så skikkelig lekker ut og smaker sikkert nydelig.  

Ikke noe kritikk altså, men jeg trodde man brukte natron som hevemiddel når man lager kaker med kefir?

Nicklusheletida
Skrevet
  Ekstra skrev (På 22.1.2025 den 18.46):

Tusen takk, skal prøves 😁

 

Men hvilken måleenhet er kp?

Ekspander  

He he, jeg forkortet på samme måte som sønnen min gjorde da han svarte meg. Betyr kopp, men jeg bruker krus da. 

Nicklusheletida
Skrevet
  påskelilje skrev (På 22.1.2025 den 21.25):

Wow! Imponert!!!

Hadde aldri klart å få til så fine kaker! Men selve kaka Hadde vært gøy å prøve,  uten noen ambisjoner for pyntingen 😅

Ekspander  

Vel, dette er så bra som jeg klarer å få til :) Nickluskaker uten noe system/ mønster på pyntinga. Ikke noe er planlagt. Jeg må skynde meg å klæsje på bæra før glasuren stivner. 

Men jeg husker at det var ei her som virkelig kan å lage imponerende kaker og det er Madelenemie. Hun hadde et innlegg en gang hvor hun la ut ei kake jeg aldri hadde klart å lage. Jeg hadde ikke hatt tålmodighet heller. Den var virkelig flott. 

 

Nicklusheletida
Skrevet (endret)
  Ekstra skrev (På 22.1.2025 den 18.46):

Tusen takk, skal prøves 😁

 

Men hvilken måleenhet er kp?

Ekspander  

Men jeg ser en ting her nå. Jeg ser at sønnen min har glemt å skrive opp romessens. Det skal det være i og det er viktig. 

Endret av Nicklusheletida
påskelilje
Skrevet

Jo, jeg liker å bake mine "faste ting":

Grove rundstykker

Boller

Pizzaboller

Verdens beste

Surmelkskake

Bløtkake

+++

Skal mye til at jeg prøver en ny oppskrift,  jeg er ekstremt konservativ og vanedyr på dette området 🙃😊

 

Annonse

Nicklusheletida
Skrevet
  Nicklusheletida skrev (På 22.1.2025 den 21.39):

Men jeg ser en ting her nå. Jeg ser at sønnen min har glemt å skrive opp romessens. Det skal det være i og det er viktig. 

Ekspander  

Huff, at det går an. @Ekstra. Det skal være 2,5 kopp hvetemel i også. 

Nicklusheletida
Skrevet
  Dorthe skrev (På 22.1.2025 den 21.30):

Den så skikkelig lekker ut og smaker sikkert nydelig.  

Ikke noe kritikk altså, men jeg trodde man brukte natron som hevemiddel når man lager kaker med kefir?

Ekspander  

Ok, men det har jeg aldri brukt :)

påskelilje
Skrevet (endret)
  Nicklusheletida skrev (På 22.1.2025 den 21.37):

Vel, dette er så bra som jeg klarer å få til :) Nickluskaker uten noe system/ mønster på pyntinga. Ikke noe er planlagt. Jeg må skynde meg å klæsje på bæra før glasuren stivner. 

Men jeg husker at det var ei her som virkelig kan å lage imponerende kaker og det er Madelenemie. Hun hadde et innlegg en gang hvor hun la ut ei kake jeg aldri hadde klart å lage. Jeg hadde ikke hatt tålmodighet heller. Den var virkelig flott. 

 

Ekspander  

Jeg husker også noen av hennes kaker! Hun var/er kjempegod til å lage mat!

Har også et minne fra da en av ungene var i en bursdag i barnehagen. Den kaka mor til bursdagsbarnet hadde laget var helt vidunderlig vakker! Husker at jeg fikk et lite støkk i selvtilliten da 😅

Endret av påskelilje
Nicklusheletida
Skrevet
  påskelilje skrev (På 22.1.2025 den 22.04):

Jeg husker også noen av hennes kaker! Hun var/er kjempegod til å lage mat!

Ekspander  

Ja, hun lagde kaker som fint kunne ha blitt solgt på et bakeri. 

Skrevet
  Nicklusheletida skrev (På 22.1.2025 den 16.26):

Årsaken til at de er nedlesset med bær og påskegodt er for å skjule hvor uperfekte de ser ut. Men de er gode da :)

Ekspander  

Utrolig flott pyntede kaker :) 

Skrevet
  Dinolina skrev (På 22.1.2025 den 21.19):

Noen som har en god oppskrift på muffins?

Ekspander  

100 g smør, 100 g sukker, 100 g hvetemel, 2 ts vaniljesukker, 1 ts bakepulver, 2 egg

smelt smøret og rør det sammen med sukker. Ha i ett og ett egg, rør godt så det blir jevnt. Til slutt har du i mel, van.sukker og bakepulver. 
Blir ca 10-11 vanlige muffins. I ovn på 175-180 grader ca 12 min. (Sjokolademuffins: ta bort 1 ss av mel og tilsett 1 ss kakao)

 

Skrevet
  Nicklusheletida skrev (På 22.1.2025 den 16.05):

1 kp smeltet smør

2 kp sukker

1 og 1/2 kopp kefir. Skader ikke med bittelitt ekstra.  Blir mer saftig. 

1/2 kopp bakekakao 

3 egg. 

3 ts bakepulver. 

1 ts vaniljesukker. 

Rør godt. 

Stekes på 180 grader, men her ville jeg ha satt ned temperaturen etter hvert, da den fort kan bli for mye stekt utenpå, men ikke ferdig innvendig. Følg godt med underveis og stikk en smørkniv nedi for å sjekke. Stekingen er helt avgjørende for at kaken skal bli bra. Derfor vil jeg ikke angi hvor lenge den skal stekes. 

Glasur

200 gram smeltet smør

400 melis 

4 ts kaffe 

4 ts kakao. 

Jeg lager gjerne mer glasur, da jeg pleier å dele kaken i to og smøre på glasur på innsiden også. Ikke nødvendig. 

Jeg hadde visst noen skrytebilder liggende på telefonen min. Påskekaken holdt på å rase sammen på høyre sider der :)

20220514_115407.jpg

20210717_132439.jpg

20240327_004737.jpg

Ekspander  

♥️

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...