Gå til innhold

Husleieloven,kan de komme på uventet inspeksjon?


Gjest Mayfey

Anbefalte innlegg

Gjest Mayfey

Leier en kommunal bolig. Kan de komme på uventet inspeksjon og så forlange å komme inn?

Det er skrekken hver gang jeg er syk og ikke har ryddet noen dager. Med tre barn i huset ser det da ut som om jeg ikke har ryddet på flere uker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Generelt er det slik at ein ikkje kan kome uanmeldt. Ein kan heller ikkje ta seg inn i huset utan grunn, og da skal du varslast med mindre det er vanskeleg å få varsla i tide og det er tvingande nödvendig å ta seg inn i huset der og da.

Jfr Husleigelova 5-6 ("Leieren skal ha melding i rimelig tid før det foretas tilsyn eller vedlikeholdsarbeider. Før arbeider som nevnt i § 5-4 påbegynnes, skal leieren ha melding med frist som nevnt i § 9-6 første ledd. Bestemmelsene i første punktum gjelder ikke hvis det er nødvendig med tiltak for å hindre skade på husrommet eller eiendommen for øvrig, og det ikke er mulig å varsle leieren").

Du vil kanskje ha färre rettar enn vanlege leigetakarar når du bur i kommunal bolig, det er vel kapittel 11 i husleigelova som tar for seg akkurat dét, men eg trur ikkje det skal ha nokonting å seie for utleigars adgang til leigeobjektet mens du bur der - her er link til heile husleigelova:

http://www.bolignorge.no/husleieloven.shtml

Utleigar har forövrig ingen verdens ting med korleis det er inne i leiligheta så lenge det ikkje er brannfarleg eller på anna måte til skade for leiligheta, så om du skulle vere så uheldig å få folk i huset når du ikkje er heilt nögd med ordenen, så er det heilt di eiga sak og ikkje noko andre kan legge seg i, sjölv om mange dessverre ikkje kjenner sin plass og gjer det (som våre vertar som til stadighet tjafsar og maser og trugar med å kaste oss ut).

Helsing

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...