Gå til innhold

forvirringstilstand?


Desember

Anbefalte innlegg

Forvirringstilstand?

Min mor på 72 år har lungeemfysem. I vinter fikk hun magekreft. Denne kunne heldigvis opereres bort og så langt ser alt bra ut i fht. kreften. Et par mn før kreften ble oppdaget merket vi at mor var blitt litt glemsk. Etter operasjonen (6 uker siden) er hun blitt mye mere glemsk. Eks. noen ganger husker hun hvem som har ringt/vært på besøk - andre ganger ikke. Ting som skjedde for en uke siden kan hun tro skjedde dagen før.Kan dette være en forvirringstilstand pga. det hun har vært igjennom? evt. blir det bedre? eller noe annet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Knut Laake, Overlege - spesialist i indr

Det kan ligge flere forhold til grunn for mors forvirringstilstand. Den kan være uavhengig av både lungeemfysemet og magekreften, men det kan også være at hun etter operasjonen er satt på et legemiddel som har en negativ effekt på hukommelsen. Forvirring er ganske vanlig etter et kirurgisk inngrep, men vanligvis går dette over i løpet av noen døgn. En mulig forklaring på forverringen er at hun har hatt et lite slag i forbindelse med operasjonen. Jeg foreslår at dere tar dette opp med fastlegen som går gjennom medisinene hennes og eventuelt rekvirerer en såkalt CT-undersøkelse av hjernen. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...