Gå til innhold

Ønsker oppskrift på tzasiki


Gjest retvizan

Anbefalte innlegg

Gjest retvizan

Har dere oppskrifter på saus som passer til grillmat, så sleng gjerne på det også.

Må ikke være for mye arbeid med å lage dem, minimalt med pisking & røring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

En god slump joghurt naturell (jeg bruker hele boksen) som du lar renne fra seg i et kaffefilter, tørkepapir eller annet som egner seg. Rasp en stor slangeagurk og la også dette får renne fra seg, slik at du blir kvitt myyyye væske fra både joghurten og agurken. Ha i så mye hvitløk du ønsker og bland alt i hop. Ha det i en boks med lokk og det holder seg lenge. Blir bare bedre og bedre jo lenger hvitløken får godgjøre seg.

God appetitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan få den litt senere i kveld , hvis ingen melder seg, må ut å hente sjefen:-)) Har gresk kokebok

Se om du finner oppskrift på Gyros og Souvlaki i samme slengen da! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest barbeint

Du lar naturell youghurt renne av seg ett par timer før du begynner. DVS: ha en sil + rent kjøkkenhåndkle og hell i youghurten.

1/2 liter youghurt

1 revet agurk ( som salates ett par timer og etter dette klemmer du ut vannet)

6 fedd fersk hvitløk

ca. en ss mynte (kan bruke persille, men gir desverre ikke helt det samme resultat)

Bland herligheten og la stå ett par timer kjølig før servering.

Kjempe godt til all grillmat

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tzatsiki lager jeg fort og gæli med et beger yoghurt naturell, en halv slangagurk, hvitløk etter smak og litt salt.

Yoghurten lar jeg renne av i et kaffefilter, slik at den blir tykkest mulig. Slangagurken river jeg og kryster den i et kaffefilter, slik at mest mulig av fuktigheten forsvinner.

Bør lages en stund før servering, slik at hvitløken får "satt" seg.

Smakelig måltid! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Min Tzatziki lager jeg på følgende måte.

1/2 l. youghurt naturel "dryppes av" i ett kjøkkenhåndkle eller kaffe filter i 2-3 timer.

1 agurk skrelles, (la det være igjen kun noen tynne striper av det mørkegrønne), deles på langs, ta ut kjernen og rasp den opp, legg den i en skål med salt, eller i ett dørslag og få ut masse av væsken. skyll den og klem ut alt vannet i ett kjøkkenhåndkle e.l

1ss hvitvinseddik (eller vanlig eddik)

2 ss _god_ olivenolje (ex virgin)

2-3 ss finhakket persille (gjerne blad persille, men kruspersille duger også)

hvitløk så mange fedd du vil, men ett par skulle holde.

bland alt sammen, settes i kjøleskap og nytes.

Den raske versjonen er lettrømme i stedet for youghurt, det blir også veldig godt, men ikke helt riktig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest retvizan

Wow, her kom det raske svar, gitt. Hva skulle man gjort uten dol?! ;-)

Spenning: Tar gjerne din oppskrift også jeg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Se om du finner oppskrift på Gyros og Souvlaki i samme slengen da! :-)

1 kg Lammekjøtt (lammbringe eller bog) evnt. fleskkarrè

4 stk vitløksbåter

olje

1 finhakked gul løk

1 knippe finklippt persille

1 klype oregano

salt og pepper

Kjøttet skjæres i små biter, og gnis inn med salt og pepper, La bitene ligge i 30 minutter en skål olje, citronen, oreganoen og saften fra de pressede vitløksbåtene. Grill dem i ca. 20 minutter. Bland løk og persille, og strø dette over grillspyddet før det serveres på tallerken. Pommes frites og gresk sallat smaker herlig til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 kg Lammekjøtt (lammbringe eller bog) evnt. fleskkarrè

4 stk vitløksbåter

olje

1 finhakked gul løk

1 knippe finklippt persille

1 klype oregano

salt og pepper

Kjøttet skjæres i små biter, og gnis inn med salt og pepper, La bitene ligge i 30 minutter en skål olje, citronen, oreganoen og saften fra de pressede vitløksbåtene. Grill dem i ca. 20 minutter. Bland løk og persille, og strø dette over grillspyddet før det serveres på tallerken. Pommes frites og gresk sallat smaker herlig til

Takk skal du ha! :-) Hva er fleskkarrè? Er det et svensk ord?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk skal du ha! :-) Hva er fleskkarrè? Er det et svensk ord?

Svensk ord fra menyen:-))

Lammkjøtt med pilaffris ( Pilaàfi tà-kebàp)

1½ kg lammebringe

3-4 finhakkede gule løk

1 boks knuste tomater

1½ dl. hvit vin, margarin.

6 dl. ris, 2 buljongterninger og salt og pepper.

Skjær kjøttet i biter, brun det i kastrol med løk og margarin, . Hel over vinen og tomatene samt 1 dl. vann, når løken har fått litt farge. Salt og peppre og la det hele koke på svak varme till kjøttet er mørt. Kok under tiden bulljongenterningene i en kastrol og legg i riset. Legg kjøttet på et fat i mitten, og riset rundt omkring. Hell til sist lit smeltet smør over risen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svensk ord fra menyen:-))

Lammkjøtt med pilaffris ( Pilaàfi tà-kebàp)

1½ kg lammebringe

3-4 finhakkede gule løk

1 boks knuste tomater

1½ dl. hvit vin, margarin.

6 dl. ris, 2 buljongterninger og salt og pepper.

Skjær kjøttet i biter, brun det i kastrol med løk og margarin, . Hel over vinen og tomatene samt 1 dl. vann, når løken har fått litt farge. Salt og peppre og la det hele koke på svak varme till kjøttet er mørt. Kok under tiden bulljongenterningene i en kastrol og legg i riset. Legg kjøttet på et fat i mitten, og riset rundt omkring. Hell til sist lit smeltet smør over risen.

Takk, har du kjøttfarse/deig av lam eller hva det nå er på grillspyd også? *ber pent* ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, har du kjøttfarse/deig av lam eller hva det nå er på grillspyd også? *ber pent* ;-)

Kjøttboller av Lammfarse. Keftèdes mè arnìsio `kima.

½ kg lammefarse, 3 dl. strøbrød.(Kavring), 2-3 finhakkede vitløksbåter, 1-2 egg, 1 knipe finhakket dill, 1 Tskje Oregano, salt og pepper, 2 msk. konjack,(ikke nødvendig) margarin, ½ boks knuste tomater.

Bløtlegg kavringen i vann noen minutter. Bland så i farsen i en skål. Tilsett vitløken, eggene,dill, oregano og tomatene. Hel gjerne i litt konjack, Salt og pepper, blandes godt. Form bollene avlange og legg dem i en vel smørt ildfast form. Stekes i ovnen i 15-20 minutt på 200 g. C, Serveres med tomatsalat og løk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kjøttboller av Lammfarse. Keftèdes mè arnìsio `kima.

½ kg lammefarse, 3 dl. strøbrød.(Kavring), 2-3 finhakkede vitløksbåter, 1-2 egg, 1 knipe finhakket dill, 1 Tskje Oregano, salt og pepper, 2 msk. konjack,(ikke nødvendig) margarin, ½ boks knuste tomater.

Bløtlegg kavringen i vann noen minutter. Bland så i farsen i en skål. Tilsett vitløken, eggene,dill, oregano og tomatene. Hel gjerne i litt konjack, Salt og pepper, blandes godt. Form bollene avlange og legg dem i en vel smørt ildfast form. Stekes i ovnen i 15-20 minutt på 200 g. C, Serveres med tomatsalat og løk.

Det blir nok godt! Må bare vente til jeg har penger nok til ei lammesteik, da får jeg slakteren til å tine den, bene ut og male kjøttet! :-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...