Gå til innhold

vaksinering av små barn


Gjest tilda

Anbefalte innlegg

Vi skal til India med et barn som er 16 måned gammel når vi reiser.

Jeg vet at også barnet trenger

de samme vaksinene som vi voksne, men er litt usikker på om barnet kan få noe bivirkniger av disse vaksinene? Burde vi også ta en rabiesvaksine eller er det unødvendig? Hva med malariatablettene under opphold? Kan man få noe bivirkninger av tablettene.

På forhånd takk for svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

Niels Erik Landmark, Lege

Er barnet 16 mndr er det greit med de fleste aktuelle vaksiner som f eks Hepatitt A vaksine.Bivirkninger må man regne med.Man skal jo ved en vaksinasjon sette igang en prosess i kroppen som gjør at man blir beskyttet ved neste gangs eksponering.ved revaksinasjon etter 6-12 mndr vil det som regel være mindre bivirknger.Du sier ikke noe om omfang av reisen og grad av vaksinering vil oftest reflekteres av dette.Skal man være lenge borte og reise litt off pist anbefales oh vaksine mot japansk encephalitt.Dette er og greit til små barn men i redusert dose.Malaria bør man og tenke på.Det er noen få steder dette ikke er aktuellt,f eks over 2000m,men jeg ville nok satse på dette.Enten i form av klorokin alene eller sammen med paludrine.Bivirkninger kan man selvsagt ikke gardere seg mot men går vanligvis greit. Det er rapportert om et importert tilfelle av rabies fra India til Sverige og dette er rabiesens land nr 1.Foreløpig anbefales det ikke vaksine på generellt grunnlag.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...