Gå til innhold

Noen som har MS?


verdensrøra

Anbefalte innlegg

verdensrøra

Jeg har akkurat fått diagnosen MS, og er noe fortvilet over det. Jeg vet lite om sykdommen og føler meg veldig alene om dette. Jeg har samboer og to barn på 3 og 5 år. Samboeren tror ikke jeg har denne sykdommen og har liten forståelse for at jeg ikke orker så mye.

Jeg fungerer normalt bortsett fra at jeg har mye smerter og blir fort sliten. Har også hatt noen perioder med følelsesløshet i bein og underliv.

Det hadde vært OK og komme i kontakt med noen som har denne sykdommen. Bare for å "snakke" litt. Jeg mener selv jeg er heldig som ikke har mer plager enn jeg har, men det er klart det er et slag i trynet og få denne diagnosen. Jeg har tidligere bare hørt om de værste tilfellene av denne sykdommen og det er jo ikke akkurat så oppløftende. Har også hørt om personer som har klart å holde sykdommen i sjakk med diett. Hva slags diett er dette?

Jeg blir meget takknemmelig for svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest 5barnsmor

Kjære deg...

Jeg har ikke ms selv men kjenner en som har det , hun nærmer seg seksti nå og symmptomene har kommet og gått jevnlig i de ti årene jeg har kjent henne, men for det meste har hun vært veldig bra...

Jeg har klistret på noen linker her til forbund for ms rammede, du skulle skrive ut noe av det å la din mann lese det i fred og ro slik at han får bedre forståelse av hva ms er, du har bruk for ham i nedgangstider...

På den engelske linken så det ut som om det sto noe om en diett (jeg leste det ikke bare sjekket at jeg fikk det opp på sjermen)

Lykke til og varm hilsen fra

http://www.ms-forbundet.no/

http://www2.extend.no/munkvoll/mshva.htm

http://www.nmss.org/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pricilla

hei! Har selv lupus, og vet hva det innebærer å være syk "utapå"..

Har du smerter hjelper det å bade i varmt vann.. det myker opp muskler og sener..

Du burde skrive ut masse lesestoff om MS til samboeren din og KREVE at han leser det, og dere snakker om hva det innebærer. Gjorde det med samboeren min, og han ble mye mer forståelsesfull etterpå. Man ser ikke at man har smerter osv. og skjønner ikke hvorfor man er trøtt, men sånn er det bare med sånne sykdommer så da er det best å skaffe seg masse kunnskap om sykdommen og dele den med sine nærmeste for å få forståelse.

Du kan jo melde deg inn i ms-foreninga f.eks.?

Men det er i hvert fall veldig viktig for samlivet at samboeren din vet hva det dreier seg om her, og at du ER syk og at han er hensynsfull. Det er ikke bare bare når man føler seg utslitt og har vondt + at ingen forstår deg. Da kan man lett bli deppresiv også.. Og det er greit å ha en å søke trøst hos når man bare vil skrike eller rømme fra alt og da er det viktig at han er der og stiller opp for deg 200%!

Lykke til i hvert fall... Og gjør det beste ut av det, dt kommer sikkert til å gå bedre enn du tenker deg. Så fort ejg aksepterte sykdommen min og lærte meg å lytte til kroppen og sov og hvilte når jeg trengte det osv. så taklet jeg hele livssituasjonen min mye bedre. Lytt til kroppen, og ikke press deg selv når du trenger hvile.

Sjekk denne siden:

http://www.ms-forbundet.no/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan ikke noe særlig om MS, men har søkt litt for deg på http://www.google.com (ord som: MS multippel sclerosis diet)

Fant blant annet dette på http://www.jujitsu.no/fakta.html :

"September 2000: En studie fra Haukeland Sykehus i Bergen viser at tran, vitamintilskudd og kostomlegging gir betydelig bedring i sykdomstilstanden hos pasienter med multippel sklerose (MS).

I studien deltok 16 pasienter som hadde hatt MS i opptil tre år, skriver Dagens Medisin. To år etter at studien startet hadde 11 en markert bedring i tilstanden, målt etter en EDSS-skala for nevrologisk status. Fire hadde stabil status.

Professor Harald Nyland, daglig leder av Nasjonalt kompetansesenter for MS, er ikke overrasket over at kostbehandlingen ga så gode resultater.

"Vi har sett en økning i forekomsten av MS på Vestlandet. Jeg tror dette blant annet kan ha sammenheng med endret kosthold. Vi spiser mindre fet fisk enn tidligere og mer søt, lettfordøyelig mat", sier Nyland til Dagens Medisin. Han tror sykdommen kan stoppe opp hos mange hvis de spiser riktig og unngår stress.

A study done at Haukeland Hospital in Bergen, Norway shows that cod liver oil, vitamin supplies and a change in food and eating habits can give a significant improvement on patients suffering from Multiple Sclerosis. Two years after the study initiated, 11 out of 16 patients had shown a significant improvement on their neurological status."

Dette var også noe som jeg fikk opp:

http://www.ms-forbundet.no/ (Her kan du kanskje bli medlem (sentralt og/eller av et lokallag), og dermed komme i kontakt med andre med MS - kanskje til og med der du bor)

http://www.ms-forbundet.no/hoved/under/det_lysner.htm

http://www.ifmss.org.uk/

Lykke til! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...