Gå til innhold

Spm. vedr. ny (?) metode


Gjest fin

Anbefalte innlegg

Ei venninne av meg har spontanabortert flere ganger. Hun har gjennomgått ett vellykket svangerskap, både før og etter har hun mistet bortimot 10 ganger rundt 6.-8. svangerskapsuke. Hun har vært gift 2 ganger, og har SA med begge. Legen hennes hevder at problemet skyldes manglende reduksjon av immunforsvaret når hun er gravid. Altså at kroppen hennes oppfatter et foster som et fremmedlegeme.

Nå ser det ut til at de får utredning på RiT. I følge henne skal utvalgte spermier sprøytes inn i hennes eggledere rundt eggløsning. Men hva er hensikten med denne metoden når hun blir gravid lett som bare det etter naturmetoden? Og siden hun har SA med 2 menn, så virker det som problemet ligger hos henne. Da er det vel heller ingen vits i å inseminere donorsæd?

Dersom teorien om hennes immunforsvar er riktig, finnes det da hjelp å få?

Ethvert svar mottas med takk, særlig de som gir håp:-)

Mvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Ved slike gjentatte spontane aborter finner man i mange tilfeller ikke forklaringen og har da mange teorier. Det med manglende immunforsvar er en slik teori, men det er mye diskusjon om den. Noen mener at stor likhet mellom mor og far er ungustig. I dette tilfelle med to forskjellige menn er det narliggende a tro at det er noe med kvinnen. Da virker det lite sannsynlig at den behandling du omtaler skulle ha effekt. Forsok med a forebygge spontane aborter er i de fleste tilfeller lite effektiv. Heldigvis lykkes det for mange a fa til en graviditet etter mange forsok, spesielt hvis kvinnen tidligere har fodt barn.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...