Gå til innhold

Rehabilitering etter hjerneslag


Gjest wook

Anbefalte innlegg

Min far på 75 år hadde et hjerneslag for to uker siden. Han fikk lammelser i høyre arm,drar på høyre ben, ble skjev i ansiktet og fikk store problemer med å snakke. Etter 5 dager på sykehus ble han sendt hjem etter å mast på legene om at han ville hjem. Han har nå fått tilbud om en fysioterapeut som skal komme hjem til ham to ganger pr. uke for å trene ham opp.

Jeg mener han burde vært på skikkelig rehabilitering for å komme fortest mulig til hektene igjen. Hverken sykehus eller bydelsadministrasjon( Oslo) kan gi oss noe tilbud om dette. Hvordan går vi fram for å få en rehabiliteringsplass og hva har han rett på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Knut Laake, Overlege - spesialist i indremedisin og geriatri

Forsøk har vist at pasienter som får systematisk rehabilitering etter hjerneslag fungerer bedre i alle fall 6-12 mndr. enn de som trener seg opp selv. For eldre pasienter i Oslo er det vanlig at rehabiliteringen startes opp ved indremedisinske eller geriatriske avdelinger, for så å videreføres hjemme, under korttidsplass i sykehjem, eller ved opptreningssenter. Sunnaas tar fortrinnsvis litt yngre pasienter. Det virker som om din far har bedt om å få reise hjem, og det kan være forklaringen på at han ble så kort på sykehuset. Hvis han nå skulle være motivert for å forsøke rehabilitering, bør han henvises tilbake til sykehuset så får de vurdere hva som vil være best for ham. Hjemmefysioterapi er i og for seg ikke noe dårlig tilbud, det er mer snakk om mengden.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...