Gå til innhold

blodsirkulasjon


Gjest katherine

Anbefalte innlegg

Gjest katherine

Blodsirkulasjonen i det ene beinet (fra hofta og ned) virker dårligere enn i det andre. Har en god del ødem (2) i leggen (og kanskje også i låret - er det mulig?) Beinet "sovner" av hele tiden, må løfte det opp på en krakk etc. Har hatt det slik en ukes tid. Er forresten gravid på overtid.

Skjønner du hva jeg snakker om i det hele tatt? Er det noe jeg burde bry meg om? (har vondt så mange steder nå at dette liksom bare er på toppen av det hele)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Trine Endsjø, jordmor

Når du har blitt så tung som man vanligvis er på overtid, er det så stor belastning ned mot bekkenet og blodårene der, at man ofte får både vannansamlinger og følelsen av å dovne vekk. Imidlertid skal man ikke bagatellisere slike plager, så det er sikkert lurt om du tar det opp med din lege/jordmor. Prøv å ligge istedet for å sitte i de anledninger det går an. En god avlastningsstilling kan være å ligge mest mulig på alle fire. Bygg opp med puter/dyner undermagen og brystet, da får bekkenet og beina avlastning og tyngden blir jevnere fordelt. Det er vanlig at man har en del diffuse plager og småsmerter på slutten av graviditeten. Likevel er det viktig at man har jevnlig kontakt med de rette helsepersonell, så det blir tatt affære hvis noe skulle være galt. Du kan alltid ringe til fødeavdelingen også, håper du er klar over det. Jordmødre der er vant til at gravide (spes. på overtid) ringer både dag og natt for å få hjelp og råd til å klare den siste tiden før fødsel. Lykke til videre.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...