Gå til innhold

Hva gjør man når barnet er overgriper?


Gjest Delfin02

Anbefalte innlegg

Gjest Delfin02

Er det noen som kan hjelpe meg? Saken er, jeg hadde en gutt på 8år på besøk,og jeg har to gutter på 4 og 5år selv.Han på 8 og min på 5, gikk på rommet for å "leke",og etter en stund kom de tilbake og 8 åringen ville da også ha med seg 4 åringen på rommet, da overhørte jeg samtalen og forsto hva som hadde skjedd. 8 åringen hadde fått min sønn til å suge/slikke seg og gjort det på min sønn. Hva gjør jeg?, noen som har gode råd?????

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tar 8-åringen fatt! Forklarer han (åja han e så stor at han skjønner d!) at sånt vil du IKKE ha nåt av. Skjer d igjæn har han ingenting hos dåkker å gjøre flere ganga. Du må nåkk åsså ta en prat med dine egne onga. Om at man bestæmmer sjøl over kroppen sin. Ingen andre har lov å røre kroppen dæmmes på sånne måta hvis dæm ikke vil. At dæm kan fortælle alt til dæ hvis d skjer.

Ikke lætt d dær. Men hadd samme problemstilling ang min eldstegutt som blir 6 år i høst. Heldivis kom han å sa ifra. Vi hadde oss en lang prat. Trur ikke d skjer igjæn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Delfin02,

Først og fremst må du snakke med din egen unge, og høre hvordan han har det. Samtidig forklare at 'slikt er ikke lov'. Men vær veldig klar på at det ikke er hans 'skyld' eller 'feil'. Bruk anledningen til å fortelle ham at han alltid må si ifra hvis noen andre gjør slikt med ham, og at du ikke er sint på ham.

Men videre ville jeg sent en bekymringsmelding til barnevernet om den 8 årige gutten. Hvis han gjør slikt med yngre barn, er det ikke usannsynlig at noen gjør det med ham.... (Evt. kan du ta en snakk med ham, og spørre om hvor han lærte det.) Det kan godt være at han blir misbrukt av noen andre, og da kan du faktisk redde ham ut av det.

Med vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville snakket med kommunelegen eller andre med myndighet til å undersøke saken. En åtteåring gjør ikke dette uten å ha blitt introdusert for dette, og det burden han ikke blitt. Det får være opp til andre å finne ut om åtteåringen har blitt utsatt for overgrep, eller omsorgssvikt (fått sett på pornofilmer osv).

Legen vil kunne hjelpe dere med hva dere skal gjøre av oppfølging overfor egne barn, kanskje det rekker med noen samtaler om egne grenser, egen kropp osv, kanskje det trengs mer.

For åtteåringens skyld, ikke la være å følge opp saken!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aina E

Som nevnt tidligere tror jeg det er enormt viktig at du prater med ditt eget barn! Han er så stor at dette vil han huske og det er ikke sikkert han forstår at det var galt før han blir voksen, med mindre du forteller han det.

Selv om han muligens ikke vil se på det som noe problem nå, kan ettervirkningene bli store. F.eks. kan han få vrangforestillinger til seksuallivet uten å være klar over hvorfor eller at det er det en gang.

Har selv blitt utsatt for overgrep som 7-åring og det sitter som spikret, selv om det ikke var noe "store greier". Ikke før jeg var rundt 25 år fant jeg ut at jeg hadde et helt feil forhold til sex og at dette kom mye av det lille ufullbyrdede overgrepet fra den gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes hvis også noe som heter bekymringstelefonen for foreldere. Den ligger i Oslo men hele landet kan ringe. Dit kan du ringe og få gode råd om alt som gjelder barn.

Jeg er litt i tvil på hva barn kan gjøre og ikke gjøre under doktorlek, men jeg synes og at dette høres mest ut som overgrep slik at noen burdte ha grepet fatt i dette. F.eks helsesøster barnevern.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

knappologen

Søk råd hos en skikkelig fagperson, f.eks. en psykolog for barnet ditt for hjelp mot ettervirkninger nå og senere år.

Si fra til 8-åringens foreldre om hendelsen og at du ikke lenger ønsker at barnet ditt skal ha kontakt med ham.

Gi melding til barnevernet om hendelsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...