Gjest Linka Skrevet 7. juli 2002 Skrevet 7. juli 2002 Kan jeg bruke kjøttdeig sjøl lenge etter siste forbruksdato, når den har ligget i fryseren hele tiden? I tilfelle ikke, hvorfor ikke??? 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 7. juli 2002 Skrevet 7. juli 2002 Kvaliteten og smaken forringes hele tida, jo lenger fysetid jo dårligere smak. Til slutt harskner fettet og det blir uspiselig. Det gjelder alt kjøtt. 0 Siter
Singularity Skrevet 7. juli 2002 Skrevet 7. juli 2002 Hvis det er kjøttdeig som er kjøpt inn som fersk, så er forbruksdatoen beregnet å være forutsatt at man oppbevarer kjøttdeigen i kjøleskap. Da går det fint an å bruke den lenge etter den datoen dersom man har oppbevart den i fryseskap frem til bruk. Hvis det er snakk om kjøttdeig som er kjøpt inn som frossen (sånne "pølser" fra frysedisken) så må du regne med at datoen som er der er siste anbefalte dato forutsatt oppbevaring i fryseskap. Uansett er det viktig å være oppmerksom på at kjøttdeig og andre produkter av malt kjøtt har en langt kortere holdbarhetstid i fryseskap enn produkter av helt kjøtt (tror det er snakk om 2-4 måneder et sted). 0 Siter
molli Skrevet 7. juli 2002 Skrevet 7. juli 2002 Ja, det gjør sikkert ikke noe. Mulig den er litt seigere og mere smakløs, men det pleier å gå bra så lenge den ble fryst ned FØR den gikk ut på dato. Men om du med forbigått forbruksdato snakker om en dato i fjor, ville jeg likevel vært betenkt mht å spise den...:-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.