Gå til innhold

Tinglysing av klausul


Storekatta

Anbefalte innlegg

Mine foreldre forsøkte å tinglyse en klausul som heftelse på sin eiendom, om fremtidig utnyttelse av eiendommen. Dette er en eiendom som det er odel på, og som eldstemann i søskenflokken ikke har planer om å drive som bruk, men dele opp og selge som boligtomter. Dette er i strid med våre foreldres ønske, de mener at hvis han ikke vil drive eiendommen som de har gjort, skal en slik eventuell fortjeneste deles likt på alle oss barna. De fikk klausulen i retur fra tinglysingsavdelingen ved tingretten, med påskrift "returneres da klausulen ikke er gjenstand for tinglysing". Sånne brev åpner en jo alltid etter at alle slike kontorer er stengt. Er det noen som vet hva som ligger i en slik begrunnelse, eller vet hvordan man skal gå fram på annen måte i en slik sak?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er bare rettsstiftelser i en fast eiendom som tinglyses:

§ 12. Såfremt ikke annet er bestemt ved lov, kan et dokument bare anmerkes i grunnboken når det går ut på å stifte, forandre, overdra, behefte, anerkjenne eller opheve en rett som har til gjenstand en fast eiendom i embedskretsen

En slik klausul som det er snakk om her, vil vel ikke regnes som en heftelse, da det ikke er snakk om en rettighet som kan komme i konflikt med andres rettigheter i eiendommen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...