Gjest Valnøtt Skrevet 11. oktober 2000 Del Skrevet 11. oktober 2000 Hei! Hvorfor får jeg bare feilmeldinger når jeg prøver å legge inn innlegg eller svar med litt lengde på? Sånn har det vært helt siden nye fargene kommer? Jeg er jo ikke vant til å fatte meg i korthet... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/6397-feil-p%C3%A5-lange-innlegg/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Valnøtt Skrevet 11. oktober 2000 Del Skrevet 11. oktober 2000 Hei Valnøtt, jeg låner nicket ditt litt for å teste. Dette er teksten fra forsiden "Hull i tennene av sukkerfri brus? " MVH Webmaster Teknisk Støtte Er søtningstoffet i sukkerfri brus og saft skadelig for tennene? Følgende sukkerarter i matvarer kan gi hull i tennene: • glukose • fruktose • sukrose • maltose • laktose • stivelse Alle disse kan gjennomgå en gjæringsprosess til syrer av bakteriene vi finner i belegget (plakket) på tennene. Når denne produksjonen av syrer gjør at pH i i plakket kommer under cirka 5,5, kan det oppstå hull. Vanlig sukker (= sukrose) gir oftere hull enn de andre sukkerartene. Grunnen er at sukrose stimulerer vekst av en bakterie som heter Streptococcus mutans, og gjør plakket mer klebrig slik at det fester seg til tennene i større mengder. Man har forsket mye for å finne søtningsstoffer som inneholder lite kalorier og som ikke bidrar til utivklingen av hull i tennene. Det eksisterer to hovedgrupper av søtningsstoffer - de med og de uten kalorier. Kaloriholdige: Sukkerarter: Glukose Fruktose Lactose Invertsukker Glukose-sirup Sukkeralkoholer: Xylitol Sorbitol Isomalt Ikke-kaloriholdige: Syntetiske: • Sakkarin • Cyklamat • Aspartam De kaloriholdige sukker-erstatningene har like mange kalorier som vanlig sukker, og søthetsgraden er omtrent den samme. Glukose, fruktose og invertsukker gir et kraftig pH-fall i plakket. Allikevel anser man at disse tre sukkerartene er noe mindre tannråte-fremkallende enn sukrose, fordi mengden plakk og baktierer (Streptococcus mutans) reduseres. Sukkeralkoholene brytes ned meget langsomt, eller ikke i det hele tatt i munnhulen. De fører derfor ikke til syreangrep eller dannelse av plakk. Risikoen for tannråte sammen med inntak av sukkeralkoholer er derfor ubetydelig. Til gruppen ikke-kaloriholdige sukker-erstatninger er sakkarin og cyklamat mest kjent. Felles for disse er at de ikke inneholder kalorier, eller at de tilføres i så små mengder at kaloriverdien er forsvinnende liten. De kan ikke benyttes av munnhulens bakterier til å lage syrer, og kan således ikke gi opphav til tannråte. I light-drikker benytter man gjerne slike søtningsmidler. Andre innholdsstoffer i slike drikker (for eksempel fosforsyre i Coca Cola) gjør imidlertid at de har en lav pH. Det foreligger derfor en viss risiko for syreanngrep på tennene ved overdrevent inntak av light-drikker. Her er det selve drikken og ikke kombinasjon av sukker og bakterier som er årsaken til syreangrepet. Søtningsstoffet som er tilsatt sukkerfri brus er i seg selv ikke skadelig for tennene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/6397-feil-p%C3%A5-lange-innlegg/#findComment-32564 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Webmaster, Teknisk støtte Skrevet 11. oktober 2000 Del Skrevet 11. oktober 2000 Hei Valnøtt, Jeg klarer ikke å reprodusere feilen du får. Kan du sende en mail til [email protected] som beskriver feilmeldingene og viser et eksempel på et innlegg du ikke får skrevet i tjenesten? Med vennlig hilsen, 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/6397-feil-p%C3%A5-lange-innlegg/#findComment-32571 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Valnøtt Skrevet 11. oktober 2000 Del Skrevet 11. oktober 2000 Hei Valnøtt, jeg låner nicket ditt litt for å teste. Dette er teksten fra forsiden "Hull i tennene av sukkerfri brus? " MVH Webmaster Teknisk Støtte Er søtningstoffet i sukkerfri brus og saft skadelig for tennene? Følgende sukkerarter i matvarer kan gi hull i tennene: • glukose • fruktose • sukrose • maltose • laktose • stivelse Alle disse kan gjennomgå en gjæringsprosess til syrer av bakteriene vi finner i belegget (plakket) på tennene. Når denne produksjonen av syrer gjør at pH i i plakket kommer under cirka 5,5, kan det oppstå hull. Vanlig sukker (= sukrose) gir oftere hull enn de andre sukkerartene. Grunnen er at sukrose stimulerer vekst av en bakterie som heter Streptococcus mutans, og gjør plakket mer klebrig slik at det fester seg til tennene i større mengder. Man har forsket mye for å finne søtningsstoffer som inneholder lite kalorier og som ikke bidrar til utivklingen av hull i tennene. Det eksisterer to hovedgrupper av søtningsstoffer - de med og de uten kalorier. Kaloriholdige: Sukkerarter: Glukose Fruktose Lactose Invertsukker Glukose-sirup Sukkeralkoholer: Xylitol Sorbitol Isomalt Ikke-kaloriholdige: Syntetiske: • Sakkarin • Cyklamat • Aspartam De kaloriholdige sukker-erstatningene har like mange kalorier som vanlig sukker, og søthetsgraden er omtrent den samme. Glukose, fruktose og invertsukker gir et kraftig pH-fall i plakket. Allikevel anser man at disse tre sukkerartene er noe mindre tannråte-fremkallende enn sukrose, fordi mengden plakk og baktierer (Streptococcus mutans) reduseres. Sukkeralkoholene brytes ned meget langsomt, eller ikke i det hele tatt i munnhulen. De fører derfor ikke til syreangrep eller dannelse av plakk. Risikoen for tannråte sammen med inntak av sukkeralkoholer er derfor ubetydelig. Til gruppen ikke-kaloriholdige sukker-erstatninger er sakkarin og cyklamat mest kjent. Felles for disse er at de ikke inneholder kalorier, eller at de tilføres i så små mengder at kaloriverdien er forsvinnende liten. De kan ikke benyttes av munnhulens bakterier til å lage syrer, og kan således ikke gi opphav til tannråte. I light-drikker benytter man gjerne slike søtningsmidler. Andre innholdsstoffer i slike drikker (for eksempel fosforsyre i Coca Cola) gjør imidlertid at de har en lav pH. Det foreligger derfor en viss risiko for syreanngrep på tennene ved overdrevent inntak av light-drikker. Her er det selve drikken og ikke kombinasjon av sukker og bakterier som er årsaken til syreangrepet. Søtningsstoffet som er tilsatt sukkerfri brus er i seg selv ikke skadelig for tennene. Det er jo ikke noe særlig typisk at du får det til da... :-) Enten får jeg feilmelding fra browseren om at "the page cannot be displayed, ellers får jeg ikke "sende" knappen nederst. Bare en tekst hvor det står 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/6397-feil-p%C3%A5-lange-innlegg/#findComment-32593 Del på andre sider Flere delingsvalg…
flisa Skrevet 12. oktober 2000 Del Skrevet 12. oktober 2000 Det er jo ikke noe særlig typisk at du får det til da... :-) Enten får jeg feilmelding fra browseren om at "the page cannot be displayed, ellers får jeg ikke "sende" knappen nederst. Bare en tekst hvor det står *lol* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/6397-feil-p%C3%A5-lange-innlegg/#findComment-32962 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.