Gå til innhold

Eggløsning og mens


Gjest undrendedame

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Trine Endsjø, jordmor

Ja, man har alltid en eggløsning forut for menstruasjon, ganske nøyaktig 14 dager før blødningen starter. Det er et meget komplisert hormonsystem som styrer det hele, men i korte trekk er det slik at et ubefruktet egg blir støtt ut sammen med en avstøtt livmorslimhinne, som inneholder blod.

Ved p-pillebruk har man ikke eggløsning, men heller ingen normal menstruasjonblødning. Den blødningen man da har, er kunstig styrt av hormoner.

Etter å ha avsluttet p-pillebruk er det varierende fra kvinne til kvinne hvorvidt man raskt kommer inn i en normal mens-syklus igjen. Det vanligste er dog at man får mensen ca 4 uker etter man hadde den siste p-pille-provoserte blødningen. Noen trenger litt tid før de har en normal syklus med faste tidsintervaller. Etter 2-3 mndr. skulle de fleste være helt i rute.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner minst en som fikk påvist ingen eggløsning til tross for regelmessig mens så man har ikke nødvendigvis eggløsning selv om man har mens...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...