Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest tenåring

Spagetty alla' carbonara!

oppskrift:

300 g bånd spagetty

en -to pakker bacon

halv fløte boks

en pakke rivost

5 egg

--------

1.Kok opp vannet, og del opp baconer i biter.

2.hell olivenolje og salt i vannet.

3.Finn fram en bolle og ha i eggene, fløten, halve rivost pakka, og visp det sammen.

4. Kok spaggetyen.

5. Hell ut vannet, og legg spagetyen i den DYPE gryten dui stekte baconet i (baconet skal være der enda, ikke ta det ut!)

6. Så heller du blandingen over, ha på gannske sterk varme, og rør alt sammen.

7. pepre litt, og spis!!!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/65097-middagsforslag/#findComment-292289
Del på andre sider

Spagetty alla' carbonara!

oppskrift:

300 g bånd spagetty

en -to pakker bacon

halv fløte boks

en pakke rivost

5 egg

--------

1.Kok opp vannet, og del opp baconer i biter.

2.hell olivenolje og salt i vannet.

3.Finn fram en bolle og ha i eggene, fløten, halve rivost pakka, og visp det sammen.

4. Kok spaggetyen.

5. Hell ut vannet, og legg spagetyen i den DYPE gryten dui stekte baconet i (baconet skal være der enda, ikke ta det ut!)

6. Så heller du blandingen over, ha på gannske sterk varme, og rør alt sammen.

7. pepre litt, og spis!!!

Mmmmm. Det hørtes godt ut! Kanskje ikke til i kveld, men den skal definitivt inn i oppskriftsboka! Takk! :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/65097-middagsforslag/#findComment-292291
Del på andre sider

Hva med en gryterett?

Biff i terninger brunes. Hakket løk, hvitløk, gulrøtter og selleri i biter stekes myke. Bland alt og ha i noen spiseskjeer tomatpure, Worcestershiresaus, laurbærblad, pepper, salt, timian, litt rødvinseddik og 1-2 glass rødvin. La det koke inn og ha i 3-4 dl kraft, la det putre ca 30 minutter og server med ris.

Eller du kan bare steke biff, og servere med grønnsaker (gulrøtter, brokkoli, stekte hele småløk, stekt champignong, rosenkål), peppersaus, potetbåter/bakt potet/pommes frites.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/65097-middagsforslag/#findComment-292298
Del på andre sider

Keisersuppe:

Dette trenger du:

ca 300gr oksekjøtt

1-2 løk

2-3 gulrøtter

buljong

tomatpurè

rødvin

salt/pepper

ris

Slik gjør du:

Skjær oksekjøttet opp i biter og brun det i stekepanne.

Kok kjøttet i vann med buljong i ca 3/4 time

Ha oppi løk og gulrot i biter og kok til gulrøttene er møre.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Tilsett tomatpurè i suppen til den får en fin farge.

Smak til med salt/pepper og rødvin.

Server suppen med ei god skjei kokt ris oppi og eventuelt brød til.

Og så kan dere drikke resten av vinen til.

Håper det vil smake!

Jeg huske ikke hvor mye vann jeg brukte, men du ser når det er passe suppete. Når det gjelder vinen bruker jeg ca en til to desiliter tror jeg, men prøv deg fram.

Ha en hyggelig aften!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/65097-middagsforslag/#findComment-292324
Del på andre sider

Annonse

Gjest serru

Spagetty alla' carbonara!

oppskrift:

300 g bånd spagetty

en -to pakker bacon

halv fløte boks

en pakke rivost

5 egg

--------

1.Kok opp vannet, og del opp baconer i biter.

2.hell olivenolje og salt i vannet.

3.Finn fram en bolle og ha i eggene, fløten, halve rivost pakka, og visp det sammen.

4. Kok spaggetyen.

5. Hell ut vannet, og legg spagetyen i den DYPE gryten dui stekte baconet i (baconet skal være der enda, ikke ta det ut!)

6. Så heller du blandingen over, ha på gannske sterk varme, og rør alt sammen.

7. pepre litt, og spis!!!

Det skrives forresten spaghetti og ikke spagetty...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/65097-middagsforslag/#findComment-292380
Del på andre sider

1 rå kylling eller høne

4 laurbærblad

salt og pepper

3 liter vann

1 dl. olivenolje

2 store løk

2 store paprika (gjerne i ulik farge)

3-4 fedd hvitløk

1 liten boks mais

1 glass tomatpuré

1 ts ingefær

1/2 glass karri

1/2 glass paprikapulver

Kyllingen kokes i vann i 1 1/2 time med laurbærblad, salt og pepper.

Kraften helles så av og tas vare på. Legg kyllingen til side.

Bruk den samme gryten. Ha i oljen, la den bli varm, og surr løk paprika og hvitløk til det blir blankt.

Hell over 3 liter av kraften fra kyllingen. Tilsett mais, tomatpuré, ingefær, karri og paprikapulver.

Ha i oppklippet kylling i små biter og uten ben. Kokes i 15 minutter.

Serveres med baguetter med hvitløkssmør.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/65097-middagsforslag/#findComment-292405
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...