Gå til innhold

Fars rettigheter når mor er syk


stina-72

Anbefalte innlegg

Jeg har i en lengre periode vært sykmeldt.Jeg har pga sykdommen problemer med å ta meg av ungene,og lurer derfor på om pappa kan ha rett til sykmelding for å ta hånd om barna.De skal begynne på skolen og i barnehage,og en av dem har behov for ekstra tid til tilvenning.De kommer seg jo heller ikke ivei alene på morgenen,og når pappas jobb begynner tidligere lurer vi på hvordan vi skal løse dette.

Far jobber i en privat bedrift,og de er lite fleksible når det gjelder fleksitid og slikt.Vi har heller ikke råd til å ta dette ut i ferie eller lignenede.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Irene Grøneng

Far kan ikke bli sykmeldt med mindre han selv er syk. Han har imidlertid rett på 10 dager med omsorgspenger hvert kalenderår ved "barnepassers sykdom". Er det bare snakk om et par timer pr dag eller dere har behov for flere dager må det løses på annen måte. Folketrygden har ingen ordninger som løser ditt problem så sant verken far eller barn er syke.

Mange skoler har skolefritidsordning, og noen barnehager begynner tidligere enn andre. Du kan derfor snakke med kommunen om det kan være mulig å få tilsynsordning tidligere på morgenen enn dere har i dag. Du nevner også at et barn har behov for ekstra tilvenning. Dersom det er fordi barnet har "spesielle behov" kan det tenkes at PPT-kontoret i kommunen kan være behjelpelig med å finne en praktisk løsning.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser du har fått svar, ville bare tilføye litt i tilfelle det er relevant.

"og en av dem har behov for ekstra tid til tilvenning.".

Du skriver ikke hvorfor, men hvis dere har kronisk eller funksjonshemmet barn, så har dere rett til utvidet antall dager med omsorgspenger. Retten til dette må forhåndsgodkjennes av trygdekontoret etter søknad fra legen, jfr. http://www.trygdeetaten.no/pub/syktbarn.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...