Gå til innhold

Sopp igjen og igjen


vicoria secret

Anbefalte innlegg

vicoria secret

Jeg har hatt jevnlige soppinfeksjoner i flere aar, men denne gangen ser det ikke ut til at jeg blir kvitt det. Gikk til gynekolog og fikk en skikkelig hestekur. Den omfatter Canesten 1% krem som innfoeres med applikatorer hver dag en uke, deretter annenhver dag og med melkesyretabletter dagen i mellom, tredjehver dag med melkesyretabl. de to dagene i mellom osv. i flere uker. Dette har jeg gjort to ganger uten at det gir seg. I tillegg har jeg kuttet drastisk ned paa sukkerforbruket - noe som ikke akkurat er lett..Dessuten smitter jeg kjaeresten min jevnlig, slik at han ogsaa kloer. Naa er jeg skikkelig lei og i ferd med aa gi opp. Er det noen som har noen raad?

Tidligere har jeg ogsaa proevd Canesten stikkpiller baade for en uke og for en engangsdose, i tillegg til Canesten krem for aa lindre kloen.

Setter stor pris paa hjelp!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Det antas at 75% av alle kvinner får skjedekatarr forårsaket av sopp minst en gang i livet og 2-3 % av disse vil få tilbakevendende infeksjoner. Forskjellige faktorer kan disponere for dette: Graviditet, antibiotika, diabetes, karbohydrat-rik kost, tettsittende syntetiske klær, allergi overfor såpe eller parfyme og muligens hormoner (f.eks, i p-piller). Det er lett å behandle en enkel episode med sopp, men meget vanskelig å forebygge ny infeksjon. Det anbefales å forsøke langtidsbehandling (6 måneder) med enten Canesten stikkpille (500 mg) eller Diflucan tablett (50-100 mg) hver uke. Det vil halvere risiko for tilbakefall, men hindrer ikke hos alle.

Det er ikke vist at skylling med eddik, bruk av yoghurt eller lignende har effekt, men det er jo lov å prøve, om alt annet svikter.

Partner behandles bare hvis han har symptomer. (Sopp regnes ikke som smittsomt)

Vennlig hilsen Mette H Moen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...