Gå til innhold

Stokkmaur


Gjest Håper på svar!

Anbefalte innlegg

Gjest Håper på svar!

Vi har kjøpt hus (oppussingsobjekt), og under oppussingen (FØR formell overtakelse) ble det oppdaget stokkmaur. Ikke særlig festlig, men heldigvis mener vi å ha fjernet alt nå. Likevel ligger usikkerheten der mht skade maurene KAN ha gjort på resten av huset (det vil evt. vise seg etter hvert).

Nå har vi avtalt med selger at vi lager en oversikt over ekstrakostnader vi har hatt i forbindelse med stokkmaurene (fjerning av maur, utbedring av vegger/gulv), men det gjenstår å se om vedkommende vil betale. Vi antar at ekstrakostnadene har kommet på 20-30000 kroner. I tillegg vil vi få utgifter til forebyggende sprøyting i noen år fremover.

Hverken megler eller selger har sagt noe rett ut, men det ligger i kortene at de ikke ønsker noen prosess med forsikringsselskap/advokat (selger har eierskifteforsikring).

Er det noen som har erfaring fra liknende saker? Bør vi gå videre med en slik sak (bl.a. med tanke på evt. skade som vil vise seg på treverket senere) fremfor å komme frem til en minnelig ordning, der vi får saken ut av verden snarest?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest ikke undertegnet

Dere har vel konsultert et skadedyrfirma får jeg håpe.

De er de rette til å svare på spørsmålene dine.

Selv har vi hatt stokkmaur. Men siden vi hadde sopp/skadedyr-forsikring dekket dette utgiftene. Hvis det viser seg senere at det er skader i bygningen relatert til forsikringsskaden, vil vi få dekket dette.

Mauren kom fra en død busk foran verandaen. Vi ble bedt om å fjerne den for å unngå ytterligere angrep.

Folk er nok ikke klar over at døde røtter er en yndet leveplass for stokkmaur. Grav opp og kast det som er under jorda så slipper du maurproblemer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...