Gå til innhold

Drillo som ny landslagssjef?


Grip

Anbefalte innlegg

Drillo er en av gutta. Og man snakker ikke om å skifte ut Semb i den tette kretsen omkring NFF. Lojaliteten mot kompisene er sterkere enn lojaliteten mot landslagets prestasjoner. Slik er det ofte.

Likevel: han har tenkt tanken i følge Nettavisen, om å bli ny landslagssjef.

Vi kan allerede nå fastslå at Semb blir presset ut av sjefsstolen. Dette vil følge av dårlige resultater og merkelige disposisjoner. Presset fra presse og opinion vil gjøre livet surt for Semb. Han trekker seg etter det kommende tapet mot Danmark.

Er vi så tjent med Drillo? Tja..han har en betydelig autoritet i fotball-Norge. Han fikk Norge opp på 4. plass i FIFA-rankingen. Det er en stor prestasjon, spesielt når man hensyntar spillematerialet.

I dag er spillematerialet dårlig, stort sett. Kun 2-3 innehar internasjonale kvaliteter. Resten preges av manglende grunnteknikk, hurtighet og matching på høyt nivå. Dette er grundig påvist gjennom de siste kampene.

Kan Drillo nok en gang lage gull av gråstein? Jeg tror ikke det. Hans ideer fungerte forrige gang. Nå har andre land minst like gode taktikere, de er minst like kyniske, like hardt arbeidende og dessuten bedre i stand til å møte drillo-stilen.

Spørsmålet blir derfor om han kan fornye seg faglig, og tilføre laget noe nytt.

Jeg vet ikke, men trolig burde vi ta sjansen. Et lag ledet av surpikken Semb, har ingen fremtid. Alt annet er bedre. Bare gjennom sitt teite og sure oppsyn, river han ned alt som heter motivasjon og entusiasme.

Fjern tulligen. Er Drillo det eneste alternativet, så gjerne for meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er i grunnen enig. Semb er selvsagt altfor sympatisk og demokratisk til å få full respekt hos spillerne og publikum.

Dessuten er de fleste landslagsspillere blitt for "satte". De mangler ambisjoner både på nasjonens og sine egne vegne. Før var en landskamp et utstillingsvindu for unge og sultne fotballspillere.

Drillos filosofi om å spille kynisk og utnytte spillernes spisskompetanse var heller ikke dum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det største problemet med landslaget i forhold til Drilloutgaven på det beste, er at gjennombruddshissigheten er fullstendig borte. Det trur jeg er en stor del av grunnen til de dårlige resultatene. Det geniale med å være gjennombruddshissig er at når ballen gjennvinnes på egen halvdel er pronto fem-seks spellere på løp framover. Hver speller binder opp en eller to motstandere, og skaper rom. Sånt blir det sjanser av. Men for å få til detta, må en ha spellere som gidder å springe. Det har ikke landslaget idag. Der er det mest stornøyde og sjølgode spellere med feit lommebok, som ikke har skjønt hva lagspell, et av fotballens viktigste prinsipper, går ut på.

Sånn sett kan en også si at spellerne ikke er gode nok, og sammenligna med til dømes 94-årgangen blir de ganske så bleike. DET var lag som hadde gjennombruddshissighet! Bare synd at Drillo gjorde en del helt vanvittige taktiske bommerter i sjølve VM, ved for eksempel å sette inn Riseth istedet for Mini. Eller var det Håvard Flo? Han bytta til og med ut Rekdal, og satte Myggen sentralt. Det var ikke særlig smart. Spesielt ikke når det skjer for første gang midt under VM. *rister på huet*

Summa summarum, laget trenger speller med arbeidskapasitet, og som kan beinfly. Tillegg: Dessuten må hver speller få spelle på SIN plass! Døme: Sjøl om Solskjær er god som spiss, så duger han ikke som høyrekant. Det har med lagsammensetning å gjørra. Det blir som å komponere en god middag; en bruker ikke jordbærsyltetøy til helstekt indrefilet. Det passer rett og slett ikke sammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det mye tull her..... Legger inn inn innlegget en gang til.

Det det var en drøy skivebom. Du snakker tross alt om mannen som skapte Norges beste og mest underholdende lag til dags dato. Mannen som førte Norge til to VM. Ikke så mye ballartisteri, enig i det, men jeg så absolutt underholdningsverdien i fem mann på løp framover. Det blei jo sjanser ut av sånt, og det var fart og spenning. Sjøl om Brasil til tider kan være lekkert å se på, så er det for det meste gå-fotball. Ikke så veldig spennande det.

Er det ellers noe du har imot Drillo? Bortsett fra delen med underholdning?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Moderator

Det blir mye rot når dere fortsetter å skrive til slettede innlegg. Anbefaler at dere oppdaterer tråden før dere svarer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...