Gå til innhold

når mor er alvorlig syk


sfa

Anbefalte innlegg

Hvilke rettigheter har en familie når en småbarnsmor blir alvorlig syk (svulst på hjernen)og må oppholde seg flere måneder på sykehus langt vekk fra hjemstedet. Er det mulig for pappaen og barna å få støtte til besøksreiser? Mor har vært hjemmeværende, og barna har ikke dagmamma eller i barnehage. Nærmeste familie er også rammet av alvorlig sykdom, så det er håpløst å få noen til å passe barna så far kan gå på jobb. Far har vært sykmeldt de siste 2 mndr. mens mor var på sykehus, men nå nekter legen videre sykemelding til far, da han "bare" har psykiske problemer fordi mor er så syk. Hva kan det offentlige tilby av hjelp til en hardt rammet familie. Økonomisk er det også vanskelig, da de bare har 1 industriarb. inntekt å klare seg med. Situasjonen er dyster for øyeblikket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Irene Grøneng

Kommunen kan kanskje være behjelpelig med å skaffe barnehageplass i en slik situasjon, men om det gis økonomisk støtte til dette er en annen sak.

Eventuelt dagmamma.

Besøksreiser dekkes ikke av folketrygden.

Far kan ta inntil 10 dager omsorgspenger nå den som vanligvis passer barna er syke, rent praktisk vil det i dette tilfelle si en periode mens han prøver å finne andre til å passe barna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...