Gå til innhold

betennelse i eggstokker?


Gjest winter

Anbefalte innlegg

Har i en periode hatt vondt i

underlivet, føles som murringer og ilinger. Smertene sitter i en slags v-form, noe som jeg da innbiller meg er eggstokkene..??

Kan det være en betennelse?

Har tenkt meg til legen for en sjekk, spm. er kan de sjekke eggstokker ved en vanlig GU??

Har ikke barn ennå, men er selvfølgelig bekymret for at eggstokkene mine skal få redusert funksjon...??

Grunn til bekymring??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

gå å sjekk deg du. vet hvor jævli vondt det er å ha egglederbetennelse. jo før du sjekker jo bedre. og jo før du sjekker det jo mindre nervøs kan du være for at det har redusert muligheten til å bli gravid. hilsen ei som skal på ny sjekk i mårra

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mette Moen, Gynekolog

Betennelse i egglederne (ikke eggstokkene!) gir ofte akutte smerter med feber og utflod. Hvis du går med stadige murringer kan det være annet, f.eks. endometriose (godartet tilstand).

Uansett bør du gå til lege for en undersøkelse. Man vil kjenne om du er øm, evt om eggelederne er fortykket, og man kan ta en blodprøve for tegn på infeksjon. Ved uklare tilstander og store plager, kan man utføre 'laparoskopi' , se vedlegg:

LAPAROSKOPI

gjøres i full narkose (kan også gjøres i lokalbedøvelse). Du er inne som dagpasient, møter fastende og drar hjem noen timer etter inngrepet. Man fører et tynt, kikkertlignende instrument inn gjennom en liten åpning ved navlen og ser på livmor, eggleder, eggstokker og bukhinne. Man får fin oversikt over eggstokker, eggledere og bukhinnen. Med hensyn til livmoren er det bare utsiden man ser, så for undersøkelse av den er ultralyd bedre. Ved å sprøyte et blått fargestoff gjennom skjeden og livmoren kan man se hvordan det kommer ut gjennom egglederne og derved se om de er åpne. Det gjøres ved utredning av barnløshet. Legen kan ta prøver og evt. foreta kirurgiske inngrep samtidig. Det kan dreie seg om mindre inngrep som sterilisering, brenning av endometriose, løsning av sammenvoksninger eller større inngrep som å åpne eller fjerne cyster på eggstokken eller fjerne livmoren. Det siste er noe komplisert. Etterpå kan det være litt ømhet i magen og smerter i skuldrene, men det gir seg vanligvis i løpet av en dag. Det er vanlig med et par dagers sykmelding. Man kan leve som vanlig. Arret (eller arrene) på magen blir nesten usynlig.

Informasjon via Internett erstatter ikke konsultasjon med lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. For en sikker vurdering av problemstillingen du tar opp i brevet, bør du rådføre deg med din kontaktperson i det offentlige helsevesen.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...