Gå til innhold

Har du erfaring med reiseforsikringer ?


Gjest josefine

Anbefalte innlegg

Gjest josefine

Prøver meg her også jeg .... :o)

Da vi var i Tyrkia nå, ble minstejenta vår på snart 2 år syk. Hun startet med feber fredag 16.aug., ikke mat og minimalt med drikke de neste dagene, søndag 18.aug. kontaktet vi lege på formiddagen, han konstaterte infeksjon på mandlene, og foreskrev antibiotika, en spray og stikkpiller. Vi klarte ikke å få i henne antibiotikaen, da en venn prøvde med makt, spydde hun det opp igjen. Utpå kvelden begynte hun med diaree i tillegg, så vi kontaktet legen igjen og det endte med sykehusinnleggelse.

Her fikk hun intravinøst (stakkars, de måtte stikke henne tre ganger før de fant blodåre ..... *snufs*), hun fikk tilført kroppen væske og antibiotika. Hun ble liggende her til mandagettermiddag, da fikk vi "hjem" en helt annen jente.

Vi kontaktet forsikringsselskapet igår (Vesta), de skulle sende oss papirer som vi måtte fylle ut, for de mente vi hadde fått ferieavbrudd omtrent hele den siste uken vi var der, nå er vi spente på om vi vil få penger igjen .......

Har du erfaring med dette ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ørkenvandreren

Dette er et klart grensetilfelle, som det er umulig å si noe "sikkert" om uten mer detaljinformasjon.

Jeg kjenner Europeiske best, og reglene der er ikke nødvendigvis like de i Vesta. Nedenforstående baserer seg på Europeiske sine regler.

"Reiseavbrudd" er det normalt når man må reise hjem pga sykdom eller ulykke. Hvis man er syk på reisemålet, er det som regel et krav at sykdommen/ulykken skal medføre s.k. "legeforordnet sengeleie av minst 3 dagers varighet". Begrepet er foreldet, så Forsikringsklagekontoret har tatt avgjørelser hvor f.eks nødvendig opphold på rommet (uten å være legeforordnet) blir å sidestille med vilkårets krav.

Hvis ditt barn var innlagt så lenge som 3 dager, eller hennes tilstand tilsa opphold innendørs/på rommet, får dere trolig refundert en forholdsmessig andel av reisekostnadene for barnet og 1 av ledsagerne (foreldrene).

Vær oppmerksom på at det at et barn er "småsykt" under reise, og at oppholdet derved ikke oppleves som "ferie" eller svarer til forventningene, verken for dere eller barnet normalt er erstatningsberettiget.

Dette var noen generelle kommentarer - ditt tilfelle må som nevnt bedømmes konkret.

Merk at dere bør være som omstendige og utfyllende som mulig i forhold til sykdommen, kostnader, dokumentasjon, osv. Det er alltid slik at selskapene legger mest vekt på den initielle skademeldingen/forklaringen man gir. De tilleggsopplysninger eller korreksjoner man kommer med i etterkant, normalt etter et svar fra selskapet man ikke er enig i, vil ofte bli tillagt mindre vekt/troverdighet enn den første forklaringen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...