Gå til innhold

Ufrivillig barneløs


May1365380373

Anbefalte innlegg

Hei. jente på 27 år, har alltid hatt uregelmessig menstrasjon, ble gravid utenfor livmoren,legen forstod ikke problemet med at min menstruasjon varte lenger enn en uke og jeg fikk Cyklokapron,da graviditeten ble oppdaget ble det prøvd med utskrapning, dette fungerte ikke og deretter ble jeg behandlet med cellegift.Etter Laparoskopi viser det seg at den ene eggelederen er "død",( denne blir ikke fjernet)

HVA KAN VÆRE ÅRSAKEN TIL AT DENNE ER "DØD"? KAN DET OPPSTÅ PROBLEMER MED DENNE I ETTERTID?

HVA KAN ÅRSAKEN TIL UREGELMESSIG MENSTRUASJON VÆRE?

(Det kan gå månder mellom hver menstruasjon,men den varer alltid en uke.) Har tatt hormonprøver og her er det ingenting galt.

Vi prøver fortsatt å få barn (på 5. året)

HVA ER VEIEN VIDERE Å GÅ?

HVA KOSTER DET NÅR DET GJELDER PRØVERØRSMETODEN?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Mon ikke legene har ment at egglederen ikke fungerte? Det betyr at den ikke er i stand til å fange opp egget fra eggstokken. Det ses etter betennelse, etter en operasjon eller hvis det har vært graviditet i egglederen. Hvis den har blåst seg opp vil man overveie å fjerne den før et prøverørsforsøk, ellers kan den bare sitte, den gir ikke problem.

Uregelmessige menstruasjon betyr uregelmessig eggløsning som igjen kan ha flere årsaker. Det kan som regel utredes med hormonprøver og ultralyd av eggstokken. Hvis prøvene har vært i orden, skulle det være greit å stimulere til eggløsning med tabletter (pergotime/clomivid). Det forutsetter at du har en bra eggleder på den andre siden. Hvis du har hatt en betennelse som årsak til at egglederen ikke fungerte (og at det ble graviditet i den), så kan den andre eggleder også være skadet uten at man nødvendigvis kan se det ved laparoskopi.

Vanligvis vil man gå frem på den måten at man stimulerer til eggløsning, og hvis det ikke i løpet av f.eks. tre forsøk ikke fører til graviditet, så går man videre med prøverørsmetoden. I privat regi vil det koste ca 20.000-25.000 kr per forsøk (eller 40-50.000 for tre forsøk). Det er ikke helt avklart om det helt skal dekkes av det offentlige, men foreløpig betales ca 15.000 kr per forsøk for medisiner.

Vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...