Gå til innhold

Celleforandring & behov for operasjon


lena1365380373

Anbefalte innlegg

lena1365380373

Hei!

Jeg er en jente på 28 år som i forbindelse med en MA med påfølgende utskrapning (og vevsprøver) for 4 uker siden fikk påvist celleforandring (CIN 3 - grov dysplasi).

Vil jeg måtte operere umiddelbart, eller er det vanlig å observere situasjonen over en tid/gå til regelmessige kontroller? Ønsker ikke å operere før det er helt nødvendig da jeg er redd for komplikasjoner som kan påvirke min mulighet til å bli gravid (har ingen barn fra før så jeg ønsker ikke å ta risikoen selv om alle sier at operasjonen er ukomplisert...men en operasjon er en operasjon så det er jo alltid en fare for at noe kan gå galt)

Hilsen fra en bekymret jente som har et stort ønske om å få barn!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Hvis man har fått påvist CIN 3 er det rutine å foreta en konisering hvor man fjerner den ytterste delen av livmorhalsen. Ubehandlet til 20-25% utvikle seg til kreft. Det er ikke vist at det reduserer risiko for graviditet om man opererer. Noen ganger kan livmorhalsen svekkes etter en operasjon (spesielt hvis man fjerner mye), men rutinemessig følger man koniserte kvinner hyppigere i svangerskapet.

Hvis man venter og ser og det utvikler jeg kreft, så må man nesten alltid fjerne hele livmoren eller ta en enda større del av livmorhalsen bort. Da blir det umulig å bli gravid eller evt. mer risikabelt for graviditeten.

vennlig hilsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...